Divendres, 22 de Febrer de 2019

El CDR lliura una carta a Torrent en la seva visita Reus

13 d'Abril de 2018, per Redacció
  • Imatge dels reusencs que es van concentrar per rebre Torrent

    Anton Baiges

El CDR local ha fet arribar una carta al president del Parlament, Roger Torrent, tot aprofitant la visita d'aquest Reus per prendre part a l'acte dels Premis Cambra. Posteriorment al lliurament, aquest va participar en un sopar-col·loqui que es va fer a El Círcol. Fins a 300 persones, al vespre, es van concentrar a la plaça de Prim per expressar-li el seu suport.

Reproduïm el text de l'escrit:

'Molt Honorable Senyor Roger Torrent,

Som el poble que va defensar amb el seu cos les urnes l’1 d’octubre. Tots vam passar por: alguns seguint per les xarxes les accions violentes dels cossos de seguretat d’un Estat repressor; altres vivint-les, colpejats i atacats amb gasos lacrimògens o amb pilotes de goma. Però tots teníem un objectiu clar: quedar-nos junts davant les portes de les nostres escoles per defensar un acte democràtic que ens permetés decidir el nostre futur com a poble sobirà.

Tots som conscients que davant tenim un Estat que no ens respecta ni té cap tipus de vergonya. Menteix, ens insulta, ens degrada, ens humilia, ens criminalitza i ens empresona, i obliga dirigents escollits democràticament a recórrer a l’exili. Per tot això hem de tenir clar que el cop d’estat del 155 no ens ha de fer agenollar. Hem de ser conscients que tots tenim una gran responsabilitat i, des de la desobediència civil i pacífica, aconseguirem un futur millor. Hem de continuar estant dempeus per aconseguir la República.

Sabem que no podem tornar a un marc autonòmic i que, davant de qualsevol intent de retrocés per part nostra, ells ens reprimeixen encara més. A Reus coneixem de primera mà la repressió amb bombers, propietaris de gimnasos, mecànics, avis i àvies, arxivers o regidors, ciutadans que segueixen estant investigats i criminalitzats per defensar la llibertat d’expressió i el dret a la manifestació.

Avui (el passat dijous, per al lector) el jutge Llarena ha tornat a incomplir les lleis obviant les mesures cautelars del Comitè de Drets Humans de l’ONU del candidat Jordi Sánchez. I també hem vist com s’ha tractat de terrorista la companya Tamara, acusada d’actes 'tan violents' com tallar carreteres o aixecar barreres de peatge. Tenint en compte el mandat popular que va tornar a sorgir el 21 de desembre d’unes eleccions il·legals imposades pel cop d’estat del Govern espanyol (i dels seus aliats), us exigim valentia com a President del Parlament: demanem que es faci efectiva la República i que s’investeixi el legítim president Puigdemont.

Només hi ha una sortida a l’extrema repressió que patim els republicans: fer efectiva la República Catalana que vam guanyar el dia 1 d’octubre i que el Parlament va declarar el 27 del mateix mes. Molta força!

Confiem en vostè!

Visca la República Catalana!!!'

COMENTARIS (1)

Comentaris

Ganxet  14 d'Abril de 2018

I

qui ha votat, aquestos personatges, vaige son altres que volen representa un paper que ningú els ha otorgat, com ANC, i ÒMNIUM.

Reportatges