Dimarts, 23 d'Octubre de 2018

El CDR vol que el parc del Mas Mainer es digui 1 d'octubre

A través d'una proposta de moció per ser debatuda al ple, el comitè planteja l'acció com un homenatge als votants del referèndum

13 de Desembre de 2017, per Redacció
  • Imatge de la zona verda del Mas Mainer de Reus

    Cedida

El comitè per la defensa de la república (CDR) de Reus ha presentat una proposta de moció als grups municipals del consistori "pel canvi de nom del parc de nova creació situat a la zona nord de Reus a la zona verda Mas Mainer amb el nom del parc de l'1 d'octubre", data que "restarà gravada per sempre més en la memòria col·lectiva de milers de reusencs".

Un homenatge als votants i als ferits

En l'exposició de motius de l'escrit, l'independentisme indica que "davant l’ordre dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de clausurar els col·legis electorals, la ciutadania de Reus es va organitzar per a defensar els 13 punts de votació repartits per la ciutat", tot recordant de passada que des del divendres abans del referèndum, centenars de persones es van aplegar als col·legis per organitzar-hi tot tipus d'activitats prèvies a la votació.

"Tenint en compte la gravetat dels fets, i que després d’aquests terribles fets que van poder ser observats arreu del món va arribar la ignomínia del no reconeixement dels esdeveniments ni dels ferits", se subratlla al document, i "amb la voluntat d’homenatjar els milers de persones que en un gran gest de generositat van posar el temps i el cos per tal de garantir el dret a vot de veïns i veïnes", els diversos CDR dels barris reusencs instaran el ple a realitzar "tots els tràmits necessaris per batejar o canviar de nom pel nom parc de l’1 d’octubre, o en el seu defecte, una plaça o parc equivalent pel que fa a rellevància i situació". Aquesta mesura, a banda, s'ha de produir "sense dilacions i en el menor temps possible".

 

COMENTARIS (3)

Comentaris

Paco  17 de Desembre de 2017

NO TODOS SOMOS 1 DE OCTUBRE

Tengamos cuidado con los nombres de parques, calles, plazas, avenidas etc. Porque puede suceder (como ha sucedido) que con el tiempo halla cambios. Dejemos que ya que está en el Mas Mainer... se llame parque MAS MAINER.

pere  14 de Desembre de 2017

penos

nomes mireu per una part del ciutada...vergonya...perque no possem pz jordi puyol-

Jaume Ollé  14 de Desembre de 2017

Duplicitat de noms

Ho trobo molt be. A Reus es van suprimir tots els noms de carrer duplicats (excepte l'Alt de Sant Pere, per l'oposició dels veïns) i ara volen duplicar la Plaça Manyer i el Passatge Manyer, doncs no, de cap manera!. Perquè s'hauria d'evitar que es digui 1 d'octubre, recordant un dels fets més gloriosos i dignes de la història universal? El 1 d'octubre gairebé tots vam ser sotmesos a un gran patiment (a Reus psicològic, a altres llocs sagnant), si un contrari al referèndum passava per allí, podia rebre sense ser preguntat pel seu origen o idees, el que li dona dret ara per anar pel món explicant la gesta del poble de la seva/nostre ciutat amb el mateix orgull que els que hi érem; i aquest dret que tots tenim, demanem a l'Ajuntament que ens representa a tots, que ens els traspassi amb la restitució de dignitat i de honorable grandesa que suposaria la designació d'un nom tant especial enlloc d'un de repetit. Tots som 1-O !!!