Dissabte, 23 de Març de 2019

El cementiri exposa idees d’intervenció dels alumnes d’arquitectura de la URV a l’equipament municipal

Les propostes es poden visitar a la sala polivalent del Cementiri

09 d'Octubre de 2018, per Redacció
  • Imatge de l'exposició, que inclou les diferents propostes dels estudiants.

    Cedida

El Cementiri General de Reus –gestionat pels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp- acull una exposició de projectes realitzats per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV centrats en l’anàlisi i propostes d’intervenció a l’equipament funerari municipal. Els treballs formen part de l’assignatura 'Patrimoni Arquitectònic: anàlisi i intervencions', i s’emmarquen en la col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i els Serveis Funeraris amb el programa d’aprenentatge i servei de la URV.

Els projectes mostren propostes d’hipotètiques intervencions que es podrien tenir en compte davant futures actuacions arquitectòniques: nous sistemes d’il·luminació, construccions d’illes funeràries, definició de nous accessos al cementiri, reordenacions d’espais verds interiors, entre altres. En tot cas, es tracta de plantejaments que han servit per desenvolupar eines d’estudi de l’assignatura.

Les propostes exposades a la sala polivalent del cementiri són el resultat del treball grupal desenvolupat pels universitaris, que han elaborat el seu projecte a partir d’una anàlisi exhaustiva de l'espai, per després buscar referències que contextualitzin l’equipament en el panorama històrico-cultural europeu.

Aquesta iniciativa acadèmica analitza el patrimoni cultural de manera global: immaterial, natural, moble i immoble. En aquest context, el Cementiri General de Reus presenta peces de gran valor artístic i arquitectònic, alhora que té un gran valor documental que permet visualitzar els canvis de la societat al llarg de la historia.

L’exposició es podrà visitar fins al 18 d’octubre en l’horari habitual del Cementiri General de Reus, és a dir, durant els dies feiners des de les 9 del matí fins a la 1 del migdia i des de les 4 de la tarda fins a les 7 de la tarda, i els dissabtes i diumenges des de les 9 del matí fins a les 5 de la tarda. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges