Dissabte, 20 d'Abril de 2024

El CMQ obrirà portes la segona quinzena d'abril a l'antic Hospital

13 de Gener de 2020, per Jordi Siré
  • Una imatge de la visita a les obres del CMQ a l'antic Hospital

    Jordi Siré

Les noves instal·lacions del CMQ a l'antic Hospital Sant Joan obriran la segona quinzena d'abril, culminant així la primera fase del trasllat des de les actuals ubicacions al carrer de Gaudí i l'avinguda Laporte. Amb un cost aproximat de gairebé 3 milions d'euros entre obra i equipament, ocuparan la zona més moderna de l'edifici, aixecada l'any 1989 i per tant amb un raonable encaix amb les necessitats presents.

Distribuït en sis plantes de 400 m² cadascuna, l'equipament acollirà tota l'activitat ambulatòria i urgències, activitat que passarà dels dos boxs actuals a cinc. La resta de l'immoble, corresponent a la planta més antiga, restarà pendent d'una segona fase que té un cost sensiblement superior. Les ubicacions dels actuals serveis municipals es mantindran, mentre que la part de tota la peça urbanística donada en garantia de cara a aconseguir els préstecs per construir el nou hospital tornaran a formar part del patrimoni municipal (susceptible de ser venut per mitjà de concurs públic), un cop alliberats gràcies a l'acord amb la Generalitat.

Tot el trasllat disposa d'un període d'execució d'entre 8 i 10 anys, segons els termes del nou contracte de lloguer estipulat amb els propietaris de l'edifici de la Clínica Fàbregas, on es troba encara ara la principal activitat del CMQ. La integració de l'activitat en un únic espai és un dels reptes de futur, així com l'ampliació de la cartera de serveis en un centre considerat com hospital de baixa intensitat i la participació en Salut Pública. Així ho ha anunciat aquest dilluns al migdia l'alcalde, Carles Pellicer, en una visita d'obres oberta a la premsa acompanyat pel regidor de Salut, Òscar Subirats, i la directora del centre que té com principal activitat professional l'atenció de mútues i privats (complementada amb una petita activitat d'intervencions quirúrgiques derivades de les llistes d'espera), Àngels Rius. "Serà l'únic centre sanitàri ubicat al centre de la ciutat", assegurava el batlle, treien pit del fet que Reus "és dels pocs ajuntaments que segueix invertint en salut".

A més, recordava que la seva obertura suposarà una revitalització de la zona del Mercat Central, en un missatge dirigit especialment als paradistes i restauradors. De fet, actualment el CMQ compta amb 160 professionals contractats i 220 metges consultors, realitza més de 100.000 visites a l'any i atén unes 26.000 urgències. Prenent com a base aquestes xifres s'estima que diàriament passaran pel nou centre prop de 2.500 persones. "En aquests moments el CMQ inicia una nova etapa, fonamentada en dues coses", argumentava per la seva banda Subirats. "L'actual equipament no té res a veure amb el que es tenia a la Clínica Fàbregas perquè s'ha pogut fer tot de nou".

I alhora, el regidor recordava com "el traspàs al CatSalut de l'Hospital ha fet possible que el CMQ quedés en mans municipals". Subirats, interessat a remarcar les "sinergies" que es podrien produir amb l'àmbit de la salut pública. "Queda molt camp per recórrer", afirmava, mentre posava com a exemple "els estudis de nutrició que s'estan duent a terme en unes dependències cedides per l'ajuntament a la universitat. La idea és poder-les absorbir aquí. Dins d'un mateix centre sanitari es poden realitzar doncs activitats de cooperació i coordinació entre diferents institucions".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics