Dilluns, 25 de Març de 2019

El CNL de Reus es prepara per a la Diada de Sant Jordi

S'han previst activitats a la ciutat i també a Falset i Cambrils

16 d'Abril de 2018, per Redacció
  • Imatge del drac per fer recomanacions de llibres

    Cedida

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) s'afegeix un any més a la celebració de la diada de Sant Jordi. D'una banda, des d'aquesta setmana "es pretén contribuir al foment de la lectura entre el seu alumnat de Reus", s'ha exposat, amb l'activitat 'Per Sant Jordi recomano...'. Amb aquest objectiu, un drac de Sant Jordi presideix aquests dies el vestíbul del Mas Vilanova, seu del CNL a Reus, però serà un drac sense escates fins que els alumnes no hi vagin penjant les seves recomanacions literàries.

Així mateix, un any més es posa en marxa un passallibres per intercanviar llibres en català. A més, el dia de Sant Jordi el CNL serà present, com a membre del jurat, a l'acte de lliurament del 2n concurs Booktubers de Canal Reus TV que es farà a la plaça del Mercadal, i el dimecres 25 la directora participarà en la VIII Tarda Literària del Centre Civic Llevant amb la lectura d'un text sobre Pompeu Fabra.

A Falset, el Servei Comarcal de Català del Priorat i la Biblioteca Salvador Estrem i Fa organitzen per al mateix dia 23 a les 6 de la tarda, a la plaça de la Quartera, el 1r Dictat popular amb motiu de l'Any Pompeu Fabra. Hi haurà premis per als millors i altres sorpreses i hi participaran, a més de públic en general, representants de l'Ajuntament de Falset i del Consell Comarcal del Priorat.

Finalment, a Cambrils i ja el dijous 26 a dos quarts de 4 de la tarda, el Servei Local de Català organitza simultàniament una comprensió lectora per a l'alumnat dels nivells bàsics i elementals i un dictat popular per als intermedis i de suficiència sobre Pompeu Fabra, també per contribuir a la commemoració dels 150 anys del naixement del lingüista i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. En aquestes activitats, a què assistirà l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, també hi pot participar la població en general si prèviament s'hi inscriuen al Servei Local de Català de Cambrils.

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura anima tothom a participar a la multitud d’actes que aquesta Diada s’organitzen arreu del Baix Camp i del Priorat i a llegir en català.

COMENTARIS (0)

Reportatges