Dilluns, 21 de Gener de 2019

El CNL de Reus ha tingut enguany prop d'un miler d'alumnes

El centre de normalització lingüística tanca aquest divendres el curs lectiu

26 de Juny de 2017, per Redacció
  • El CNL de l'Àrea de Reus ha impartit 48 cursos per a 972 inscrits

    Cedida

Enguany s’han impartit a Reus 48 cursos presencials de català a càrrec del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL), en què hi ha hagut 972 inscrits. A més, s’hi ha constituït 142 parelles lingüístiques. El CNL celebra, aquest divendres 30 de juny, a les 7 de la tarda i al jardí del Mas Vilanova, la cloenda dels cursos de català i del programa Voluntariat per la llengua.

Prop de 150 parelles lingüístiques

Enguany el CNL ha organitzat a Reus 48 cursos presencials i ha tingut 972 inscripcions, de les quals 157 han estat en cursos en línia amb el Parla.cat. A aquests encara se’ls haurà de sumar els sis que començaran el 3 de juliol. A més, el centre ha format 142 parelles lingüístiques a Reus, i 244 en tota la comarca, incloent-hi les Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, l’Aleixar, Riudecols, la Selva i Riudoms.

Aquest estiu se’n posaran en marxa més. Tothom qui hi estigui interessat pot demanar de participar-hi al CNL o emplenant la fitxa en aquest formulari. L'acte d'aquest divendres comptarà amb la presència de la directora del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, Anna Saperas; la presidenta del Consell del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura i regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà; i el director de Cultura de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona, Jordi Agràs.

La trobada reunirà també estudiants del nivell Superior (C2), i l’alumnat dels cursos de nivell Bàsic, Elemental, Intermedi i Suficiència, que llegiran contes d’arreu del món. També es lliurarà el premi al guanyador del sorteig entre les persones que hauran preparat un plat per al refrigeri que tots compartiran en acabar.

En dies anteriors s'han organitzat actes similars a Falset, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant, que formen part també del CNL de l'Àrea de Reus.

COMENTARIS (0)

Reportatges