Dilluns, 21 de Gener de 2019

El CNL de Reus inicia el voluntariat per la llengua d'estiu

Les noves parelles es presentaran aquest dilluns

05 de Juliol de 2017, per Redacció
  • Parelles lingüístiques a Reus, en una imatge d'arxiu

    Cedida

Un cop iniciats els cursos intensius de juliol, el CNL de Reus (CNL) engega una nova edició d’estiu (mesos de juliol i agost) del Voluntariat per la llengua (VxL), una iniciativa que promou l'ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques entre persones que parlen habitualment en català (voluntaris) i persones interessades a adquirir fluïdesa (aprenents). Durant aquest curs se n’han format 241 a les comarques del Baix Camp i el Priorat, 142 de les quals a Reus.

Les noves parelles, que es trobaran deu hores per conversar en català mentre fan qualsevol altra activitat, es coneixeran el proper dilluns, 10 de juliol, a quart de 12 del migdia, en un acte de presentació que es farà a la seu del CNL, al Mas Vilanova (c. de l’Àliga de Reus, 1). Les persones interessades a participar-hi encara s’hi poden inscriure al web del Voluntariat per la Llengua, al 977 12 88 61 o al CNL (c. de l’Àliga de Reus, 1).

Avantatges per a voluntaris i aprenents

Els integrants de les parelles lingüístiques poden participar en les activitats complementàries que el CNL els organitza. Aquest estiu es continuaran oferint unes tertúlies obertes que es faran cada dijous, del 6 de juliol al 3 d’agost, d’11 del matí a 12 del migdia, al mateix CNL, i que es plantejaran a partir d’una lectura del material 'Llegir per parlar, llegir per aprendre'. Aquesta activitat també està oberta a l’alumnat del cursos de nivell Bàsic 3, Elemental i Intermedi, i durant el curs han tingut 58 assistents.

A més, hi ha moltes entitats a Reus i la resta de Catalunya que col·laboren en el programa i ofereixen avantatges per als participants, que es poden consultar al web del CNL i del Voluntariat per la Llengua. 

Voluntariat virtual

A banda de la modalitat presencial, el Voluntariat per la llengua ofereix des de l’inici d’aquest any la modalitat virtual del programa, en què parelles de qualsevol punt del món es troben una hora a la setmana a través d’un programa de videoconferència per conversar en català. Estudiants de català d’arreu del món o persones que tornen al seu lloc d’origen però volen seguir practicant aquesta llengua tenen aquesta eina per millorar la seva fluïdesa. El CNL de l’Àrea de Reus actualment gestiona 3 parelles d’aquest tipus, les quals resideixen en diverses zones de l’Estat espanyol.

COMENTARIS (0)

Reportatges