Dimarts, 23 d'Abril de 2024

El Comitè d'Empresa d'FCC a Reus es mostra 'decebut' amb la CUP

El sindicat UGT reitera que la municipalització de la brossa suposaria una pèrdua de condicions laborals

21 de Novembre de 2016, per Enrique Canovaca
  • D'esquerra a dreta, Miguel Pérez, el responsables d'UGT a la demarcació de Serveis a la Persona, Angel Martín de Sande, i la delegada d'UGT a FCC Reus, Sonia Marín

    Enrique Canovaca

El Comitè d'Empresa de Fomento de Construcciones y Contratas a Reus, amb majoria absoluta del sindicat UGT, es mostra 'decebut' amb la CUP després de celebrar una reunió, aquest dilluns al matí, davant la proposta de municipalitzar el servei de la brossa. En declaracions a Reusdigital.cat, el president del Comitè, Miguel Pérez, ha assegurat que no es tornarà a reunir amb els cupaires després de "comprovar" que "veiem alguna cosa oculta" en aquesta proposta del partit. Des de la UGT veuen una conxorxa amb CCOO per tal de desplaçar aquest sindicat de la majoria d'empreses que gestionen la brossa a la demarcació, en les quals hi té un 85% de representants dels treballadors.

Segons ha explicat Pérez, la CUP els ha presentat un informe d'estalvi anual del 20% en la contrata de la brossa, que és d'11,5 milions d'euros anuals: "és la quantitat que hauria de guanyar FCC". Amb tot, des del comitè mantenen que amb aquest pas no es garantirien els llocs de feina dels treballadors, amb nom i cognoms, ja que s'hauria de fer un concurs públic. A més, subratllen que en tots els municipis de l'Estat on s'ha provat aquest opció, com León o Málaga, hi hagut unes retallades considerables de les condicions laborals. "Nosaltres les defensarem", ha assegurat Pérez.

El representant dels treballadors no entra a valorar les condicions del possible nou concurs de la brossa i ha explicat que en cas d'entrar una nova empresa "hi hauria una subrogació obligatòria dels treballadors, que no es produiria en cas d'haver-hi una internalització del servei". "A Berga goberna la CUP i allà ningú diu de canviar la gestió que fa a Urbaser, per què aquí sí?", s'ha preguntat Pérez, qui s'ha referit, per exemple, al cas de Secomsa, l'empresa de la brossa que depèn del Consell Comarcal del Baix Camp i on els treballadors tenen unes condicions econòmiques difícils.

Reusdigital.cat s'ha posat en contacte amb la CUP per tal de conèixer la seva visió sobre la reunió d'aquest dilluns, però fonts del partit han preferit no fer cap declaració a l'espera d'una trobada per establir l'estratègia a seguir, prevista per aquest dimecres. Els cupaires han assegurat per activa i per passiva que ja hi ha redactat un informe que avala la municipalització del servei, pendent del segell del secretari i l'interventor, i que la llei LRSAL obliga als ajuntaments a aplicar aquestes mesures si l'estalvi està demostrat i és viable jurídicament.

Per la seva banda, el Comitè d'Empresa està recollint els posicionaments de la resta dels grups municipals, amb l'objectiu de convencer-los que la millor opció és la que defensen ells: un nou concurs que suposi el manteniment de les condicions laborals.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

David  22 de Novembre de 2016

conxorxa ajuntament-FCC, preu car, servei dolent, favor polític

quina colla de mafiosos aquest d' ugt de fcc, i el senyor Salvador (ex UGT) d'ERC de la maneta d'aquest personal..i damunt pretenen fer veure que tenen millors condicions que els treballadors de l'ajuntament..hahahahha..no és ignorància: això es diu estar a sou de l'empresa per defensar un servei dolent i car per la ciutat..pq no expliquen la gent que enchufa l'alcalde a aquesta empresa..tranquils que ja us arribarà l'hora...ja hem vist a Barcelona com fa els diners aquesta empresa,timadors!!!!!