Cookie control
Dimecres, 01 d'Abril de 2020

El Consell de l'Advocacia Catalana promou un pla d'igualtat per als col·legis del país

Inclou un protocol específic per a la prevenció i abordatge de l’assetjament

08 de Març de 2019, per Redacció
  • El pla s'ha difòs pels diversos col·legis d'advocats catalans

    Cedida

El Consell de l’Advocacia Catalana ha engegat el Pla d’igualtat de l’advocacia que, sota el lema ‘Tenim un pla, tenim un propòsit: Advocacia en Igualtat’, té com a objectiu "assolir l’aplicació de mesures d’igualtat i de no discriminació entre dones i homes en l’àmbit col·legial i professional", segons s'ha exposat aquest divendres des del Col·legi d'advocats de Reus.

El document, elaborat des de la Comissió de Violència de Gènere i Igualtat del Consell, es presentarà aquesta setmana als diferents col·legis d’advocats del país, en el marc del Dia internacional de les dones. El pla, segons s'ha explicat, "referma el compromís dels Col·legis de l’Advocacia de Catalunya amb la igualtat de gènere, amb un doble objectiu: promoure la integració de la perspectiva de gènere i la igualtat d’oportunitats i la no discriminació entre dones i homes, tant en l’àmbit col·legial com en el professional".

Segons ha explicat la presidenta de la Comissió de Violència de Gènere i Igualtat del Consell i degana del col·legi reusenc, Encarna Orduna, “es tracta d’un model de Pla d'igualtat que oferim des del Consell perquè cada col·legi, en l’àmbit laboral dels seus treballadors i treballadores, i també en l’àmbit del propi col·lectiu professional, el pugui adaptar al seu organigrama”. Aquesta ha destacat que les propostes que recull aquest pla “s’han elaborat a partir d’enquestes a més de 700 advocats i advocades de tot Catalunya, estudis comparatius similars i revisions documentals, entre d’altres eines, que han permès fer una acurada diagnosi de la situació actual sobre la igualtat efectiva de dones i homes en l’àmbit de l’advocacia”.

Entre les mesures que proposa el pla destaquen la promoció d’un llenguatge inclusiu, la visibilització de les dones advocades, la formació per a una actuació lletrada amb perspectiva de gènere o assegurar la presa de decisions amb aquesta perspectiva, entre d’altres. El pla inclou un protocol específic per a la prevenció i abordatge de l’assetjament i la violència en relació al personal dels col·legis, i un altre per al funcionament del canal de queixes i denúncies per situacions de discriminació per raó de gènere que puguin patir els professionals de l’advocacia, tant pel que fa als despatxos on desenvolupen la seva tasca, entre companys o per part d’un òrgan judicial, fiscalia o policial. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics