Dimarts, 26 de Març de 2019

El dia contra la LGTBfòbia, de la reivindicació a la denúncia

Al col·lectiu li preocupa l'assetjament escolar

17 de Maig de 2018, per Arnau Martínez
  • Foto de la col·locació de la bandera de l'arc de Sant Martí i del moment de la lectura del manifest

    Cedida

A la façana de l'Ajuntament de Reus penja per primer any la bandera amb l'arc de sant Martí, símbol del col·lectiu LGTBI. S'emmarca en el dia contra la LGTBfòbia. "Sempre s'havia penjat a la Casa Rull, el 28 de juny que és el dia de l'orgull LGTBI. L'argument de l'Ajuntament era que coincidia amb les festes de Sant Pere, però a nosaltres no ens havia agradat mai. Després de la pressió dels últims anys, l'Ajuntament ha accedit a penjar-la al balcó de l'ajuntament", ha explicat a LANOVA ràdio un dels membres d'H2O, Jordi Monner, "és un acte de visibilitat que considerem important", ha afegit.

El darrer any el col·lectiu LGTB ha fet un canvi pel que fa a la seva lluita, "si des de fa uns anys la nostra activitat era molt reivindicativa, de visibilització, ara ens trobem en una nova fase gràcies a la implementació de la Llei contra l'homofòbia que va aprovar el Parlament de Catalunya", ha apuntat Monner. A escala de tota Catalunya s'estan creant els SAI, Servei d'Atenció Integral que es gestionen des dels ajuntaments, també el de Reus. "Qualsevol persona que tingui la sensació que rep algun tipus de menyspreu, d'agressió o d'assetjament a l'escola s'hi pot dirigir", ha explicat l'associat d'H2O.

Pel que fa a les agressions, Jordi Monner ha destacat que "no han augmentat, però al tenir la Llei contra l'homofòbia, hi ha més sensibilització i es denuncia molt més". "L'assetjament escolar s'ha patit sempre, però ara està sortint a la llum", ha manifestat Jordi Monner. En aquest sentit, s'estan realitzant tallers a les escoles de la ciutat sobre la diversitat sexual i també es vol accedir als centres cívics en un futur.

Escolta l'entrevista a Jordi Monnser, a LANOVA Ràdio: 

 

COMENTARIS (0)