El FEC Festival lliurarà el seu premi honorífic a 'Timecode'

El curtmetratge també s'inclou a la secció de la competició europea del festival

15 de Març de 2017, per Alba Sancha

  • La presentació del FEC Festival ha tingut lloc a l'Espai Miró del Museu del Vermut de Reus

    Alba Sancha

El Festival Europeu de Curtmetratges (FEC) de Reus iniciarà la seva 19a edició amb una sessió inaugural en què s'homenatjarà el curt 'Timecode', a través del lliurament del premi honorífic. El seu director, Juanjo Jiménez, recollirà el guardó que es dedica al món del curtmetratge i tot allò que representa. A més, aquest film també s'inclou en la secció Competició del FEC Festival 2017, per tant, podrà optar a un dels guardons de la competició europea d'enguany.

El co-director del FEC Festival, Christian Inaraja, ha explicat que 'Timecode' ha donat a conèixer què és un curtmetratge més enllà d'aquelles persones que ja ho sabien. Per aquest motiu, es vol retre homenatge al film que va iniciar el seu periple a Reus, on ara torna, després d'haver passat per Cannes i Hollywood. "El premi està més dirigit al propi curt, per la seva acció, que al director", en paraules d'Inaraja.

El creixement del FEC Festival

Christian Inaraja, a més, ha assegurat que "ha costat Déu i ajuda" l'organització de la 19a edició, ja que el festival creix cada vegada més i és més conegut. Enguany s'han rebut unes 5.500 propostes aproximadament, de les quals s'ha fet una tria de 25 films de 17 països diferents que optaran als premis de la secció Competició. Tot i això, es projectaran un total d'uns 150 curtmetratges durant el festival.

Una altra novetat, enguany, és que es realitzaran cinc sessions competitives, en comptes de quatre, com s'havia fet en edicions anteriors. Així mateix, la secció Panorama CAT es mantindrà al concurs, com es va introduir l'any anterior, amb vuit curtmetratges de producció i/o direcció catalana, a banda dels 25 esmentats i els Microfilms. La secció de concurs Panorama CAT és possible gràcies al patrocini de Vermuts Miró.

Altres sessions paral·leles són Panorama, amb 10 films; Retrospectiva Euroshort, amb dues sessions i vuit films en total; Retrospectiva FEC, amb la selecció de 5 curts; Short Matters! EFA Awards, amb dues sessions i 9 films; la sessió infantil; el Marató FEC, amb una selecció de 6 curtmetratges, i la presentació dels microfilms.

Cadascuna de les seccions de competició comptarà amb el seu propi jurat. Enguany, s'introdueix també un jurat jove format per sis adolescents, tres d'ells estudiants de l'IES Gabriel Ferrater de Reus i els altres tres de l'IES Salvador Vila-seca. "Ens agrada jugar amb un jurat que no vingui només del món del cinema, sinó també d'altres àmbits culturals", segons la co-directora del FEC, Sílvia Ferran.

Un programa amb activitats paral·leles

El festival ofereix, paral·lelament, una sèrie d'activitats coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana 2017. Entre elles, cal destacar la Caravana PUCK, que se situarà al mig de la plaça Mercadal i oferirà sessions gratuïtes de curts d'animació pels més petits; com també el taller 'Parafernàlia', obert a tots els públics per participar en la realització d'un curt col·lectiu i exprés, el resultat del qual es presentarà l'endemà.

Les diverses activitats i projeccions tindran lloc a diferents espais com el Teatre Batrina, el Teatre Bravium, l'Orfeó Reusenc, el Centre d'Art Cal Massó i l'Oficina FEC. Les entrades poden adquirir-se al Teatre Batrina, de dimarts a divendres de 6 a 8 de la tarda, o a través del seu web. Així mateix, existeix la possibilitat de sol·licitar el carnet FEC a través del web del festival, on també es pot consultar el programa complet de sessions i activitats, a més dels preus.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.