Cookie control
Dimecres, 27 de Maig de 2020

El govern avisa que si no s'aproven els pressupostos es perdrà el cofinançament de la Llei de Barris

Els comptes preveuen una actuació d'1 milió a Sol i Vista, que inclou millores a la via pública i altres actuacions

05 d'Abril de 2017, per Marc Busquets
  • L'expedient de pressupostos s'ha de votar al ple d'aquest divendres

    Judit Fernàndez/ El Punt Avui

L'expedient dels pressupostos municipals d'enguany inclou uns comptes "rigorosos i transparents". D'aquesta manera s'ha referit el regidor d'Hisenda del consistori, Joaquim Enrech, a la proposta que el govern durà a votació al plenari del proper divendres, amb un "lleuger" increment dels ingressos (establerts en més de 21 milions d'euros, un 3,23% més que al 2016) com a resultat de "la millora econòmica" que ha donat lloc a un romanent positiu de 5,9 milions. El pressupost consolidat, de 323 milions d'euros, en destina més de 110 a l'Ajuntament, 214 a les societats municipals i 7 als organismes autònoms. Pel que fa a les inversions, el regidor ha destacat el milió previst per a diverses actuacions al barri Sol i Vista i ha lamentat que "si els comptes no s'aproven, el cofinançament del 50% de la Generalitat que deriva de la Llei de Barris es perdrà per sempre".

Més inversió en cultura

Enrech ha exposat les partides destinades per àmbits. S'han previst 661.270 euros per a alcaldia (un 5,62% més que l'any passat), mentre que en el capítol de seguretat ciutadana s'ha incrementat en un 7,38% per ascendir a 1.588.794,65 euros. "Aquests diners serien per a millores en la senyalització, l'adquisició de vehicles o noves emissores", ha puntualizat. Una de les àrees on es registra un major increment de la inversió és projecció de ciutat, amb 988.370 euros (el 20,83% més que ara fa un any). "En altres exercicis la partida es quedava curta i s'havia de fer una modificació de l'expedient del crèdit", ha matisat. En conseqüència, el govern ha optat ara per "ajustar els comptes a les necessitats reals" d'aquest àmbit.

La partida destinada a esports, per contra, disminueix un 2,47% en relació al 2016 i es fixa en 58.064.081,70 euros. Això no vol dir, segons Enrech, "que hi hagi menys aportació. No s'hi ha inclòs la subvenció de la Diputació de Tarragona per valor d'1,8 milions que es preveia per als Jocs del Mediterrani". És més, el regidor ha subratllat que "s'ha produït un increment a les entitats esportives de la ciutat a través de subvencions". Un altre àmbit municipal on s'ha previst una major inversió és al de cultura, amb un augment del 13,45% en comparació amb el 2016 i una partida superior als 4 milions. "S'actuarà als teatres, a les biblioteques i a la futura Reus Film Office", ha precisat.

Enrech es mostra 'optimista'

En el capítol de despeses, aquestes suposen un total de 110.700.642,12 euros, un 2,88% més que ara fa un any. Enrech ha comentat que d'aquesta quantitat, una xifra que voreja els 10,5 milions (i que resulta un 8,78% més que al 2016) és per a les transferències de capital que s'han de destinar als préstecs de firaReus i l'Hospital Sant Joan. Acte seguit, el regidor ha anunciat el pressupost previst per a les empreses municipals. A excepció del Grup Salut (que registra un increment del 0,68% amb 161.816.828,11 euros), totes les altres (Reus Serveis Municipals, Reus Desenvolupament Econòmic, Reus, Esport i Lleure, Reus Transport Públic i Reus Mobilitat i Serveis) pateixen una davallada de la partida pressupostària.

Ja al torn de preguntes dels mitjans de comunicació, Enrech ha assenyalat que "si bé el govern no té cap obligació legal de presentar un expedient de pressupostos, creiem que sí que tenim la responsabilitat ciutadana de defensar el que creiem que és millor per a Reus". El regidor ha anat més enllà i ha indicat que "si aprovem els comptes serà un mèrit de tots, però no si no els aprovem serà demèrit de tots", en una clara al·lusió als grups de l'oposició. "I vull fer constar que l'expedient inclou moltes de les propostes que ens han presentat", ha reblat. Enrech ha afegit que "treballarem fins l'últim moment per aprovar-los" i que és "optimista". "Si no fóssim optimistes no seríem aquí", ha conclòs.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

enric  05 d'Abril de 2017

Que hacemos con el hospital

Como lo solucionamos, que hacemos para disminuir todas las deudas que hay, se ha eliminado el alquiler, se ha eliminado el IBI, ( estas partidas son ridículas en su aplicación ) no se detalla en concreto que aportación hacemos para disminuir la deuda que es lo primordial, estos presupuestos se dice que son transparentes, pero todos los anteriores no lo han sido y lo hemos aceptado, por cierto la partida en deportes me parece muy alta, se podría detallar a donde va tanto dineral, solamente es para saberlo dado que dicen que son transparentes, de no hacerlo se presta a malos entendidos