Cookie control
Dimecres, 08 de Juliol de 2020

El govern de Reus preveu que es construeixin 'entre 380 i 400 pisos' d'ús social 'en els propers anys'

Pallarès s'hi va referir en sessió plenària el passat desembre, tot avançant que el Consell municipal en l'àmbit serà una realitat durant el primer trimestre

10 de Gener de 2020, per M.B.
  • Imatge d'arxiu d'un bloc de pisos a Reus

    Reus.cat

El govern de Reus té prevista la construcció d'entre "380 i 400" pisos per destinar-los a ús social "en els propers anys". S'hi va referir la regidora d'Habitatge del consistori, Teresa Pallarès, durant la sessió plenària celebrada el passat 20 de desembre. Va ser en el torn de precs i preguntes del debat, per assenyalar igualment que ja es treballa en l'impuls del Consell local en l'àmbit i que sigui una realitat durant el primer trimestre d'enguany. Segons les dades facilitades, a la capital del Baix Camp hi ha 3.765 habitatges destinats a polítiques socials, el que suposa el 9,3% del parc municipal (la normativa estableix que ha de ser del 15%). "Ens queda molta feina per fer", va assenyalar Pallarès. 

'Una qüestió sensible'

La regidora del PSC Ana Martínez va formular la pregunta a Pallarès tot enunciant que "en campanya, l'alcade Pellicer va prometre 1.000 pisos de lloguer social destinats principalment als joves i a la gent gran". Per tot plegat, va voler saber quina quantitat d'habitatges disponibles hi ha a la ciutat i quina és "l'expectativa" del govern municipal de cara a finals de 2020. Pallarès, per part seva, va descriure la situació de l'habitatge com "una qüestió sensible perquè impacta sobre el benestar de les persones" i va exposar després que es tracta "d'una de les prioritats" del Pla d'acció municipal (PAM) 2019/ 2023, ja en marxa. "En aquest document hi apostem pel lloguer assequible i ens hem compromès a la revisió i actualització del Pla local d'habitatge", va dir, per afegir tot seguit que ja es prepara el Consell municipal en l'àmbit, concebut com "un instrument de treball i priorització" i previst d'enllestir al llarg del primer trimestre d'enguany. 

D'aquesta manera, i segons les dades que va comentar Pallarès, la capital del Baix Camp disposa de 3.765 pisos destinats a polítiques socials, el 9,3% dels "habitatges principals", a partir de les dades recollides al Pla territorial sectorial de la Generalitat de Catalunya (2018). Pallarès va recordar que la Llei 18/ 2007 va establir en un 15% el parc de vivendes que cal destinar a un ús social, raó per la qual va admetre que "ens queda molta feina per fer". Amb tot, i per matisar el seu discurs, la regidora va comparar Reus amb altres ciutats de població similar d'arreu del país, tals com Tarragona (9,2%) o Cambrils (8%), per tenir "un referència" i procedir a l'actuació pertinent. 

Ajuts i subvencions

Pallarès va voler posar en valor la tasca de l'Oficina d'habitatge de la ciutat i "el manteniment i la gestió" que es fa des de Redessa. Els pisos socials que, d'alguna manera, "tenen implicació directa per part de l'Ajuntament" són 377, tal i com va revelar. La resta, en conseqüència, són incloses en el parc públic de l'Agència de l'habitatge de Catalunya, o bé són d'entitats financeres o són incloses en l'Habitatge de protecció oficial (HPO) de gestió privada. Pallarès va indicar igualment que al 2018 es van rebre 3,4 milions en ajudes i subvencions al lloguer, el que segons els càlculs de la regidoria va facilitar l'accés de 1.628 famílies a un habitatge d'aquestes característiques (va esmentar que a partir de la mediació es van poder alliberar 250 vivendes més). 

Finalment, i com a resposta a Martínez, va avançar que la previsió de construcció d'habitatges per a un ús social "en els propers anys" es mou "entre els 380 i els 400 pisos". Pallarès va recordar que el pressupost de l'Agència catalana és de 280 milions, tot mostrant la seva confiança que aquest pugui veure's incrementat enguany. En tot cas, va detallar la qüestió afecta també el govern de l'estat, ara liderat pels socialistes. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics