Divendres, 20 de Juliol de 2018

El govern municipal diu que no farà 'cap concessió' als ocupes dels pisos del carrer de Joan Coromines

Assegura que aquestes famílies no compleixen amb els requisits per ser considerades de vulnerabilitat social

  • Agents de la Guàrdia Urbana conversen amb els ocupes dels pisos

    ACN

  • Un vehicle de la Guàrdia Urbana vigila que els veïns no punxin la llum i l'aigua

    Enrique Canovaca

Continua el conflicte per l'ocupació de pisos al carrer de Joan Coromines. Malgrat que la CUP ha fet una roda de premsa per anunciar la seva mediació i reubicar a les famílies en altres pisos buits del BBVA, el govern municipal ha enviat un comunicat en el qual denuncia la "deslleialtat de la CUP" i nega que les seves gestions siguin vàlides. "El govern de Reus es mantindrà ferm en la seva actuació i no farà cap concessió en un cas clar d'ocupació il·legal, que poc té a veure amb la situació social dels ocupants", indica la nota. De fet, la presència de la Guàrdia Urbana i d'agents dels Mossos d'Esquadra és constant a la zona, durant 24 hores al dia, i la policia catalana investiga la participació de màfies en el procés per entrar als pisos.

L'Ajuntament indica que els Serveis Socials municipals han atès a representants dels ocupants il·legals i assegura que aquests "no reuneixen les condicions legals perquè se'ls reconegui la vulnerabilitat sobrevinguda que preveu la Llei 24/2016". A més, el consistori assegura que només pot fer informes de vulnerabilitat a les persones que estan empadronades a la ciutat i emplaça als ocupants dels habitatges que "sol·licitin els informes a l'ajuntament del municipi on estan empadronats, que en cap cas és Reus".

D'altra banda, el gover municipal diu no tenir coneixement oficial que el BBVA sigui propietari dels habitatges ocupats, ja que s'està en un procés de traspàs de la titularitat de la promotora -que va fer fallida- cap a l'entitat bancària. No obstant això, la CUP ha donat per fet que el banc és "qui té el dret d'ús" dels pisos i per això ha fet una medicació amb una gestoria externa al BBVA que només informa els ocupes del procés que han de seguir si volen accedir a un lloguer assequible. És l'Ajuntament de Reus qui ha de decidir si les famílies hi poden accedir i acaba d'assegurar que no compleixen els requisits. Per tant, el procés de mediació no serviria de res.

En aquest sentit, l'Ajuntament és contundent i diu que continuarà vetllant per les persones en situació de vulnerabilitat social però "no pot permetre que algú que incompleix els requisits mínims exigibles per la llei s'aprofiti de la situació, perquè aniria en contra dels interessos del conjunt de la ciutadania i perjudicaria les persones que realment ho necessiten".

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital ocupació de pisos
COMENTARIS (1)

Comentaris

marnu  10 d'Agost de 2017

okupas i CUP

Esperem que l'ajuntament es mantingui ferm i no es doblegui davant aquesta màfia i la CUP.

Ciutadata de Reus

Reportatges