Cookie control
Dijous, 22 d'Agost de 2019

El govern subratlla la seva 'capacitat negociadora' en el nou conveni dels treballadors de l'Ajuntament

El ple extraordinari del proper dimarts haurà de validar un document que preveu, entre altres mesures, l'increment de l'1,75% de la massa salarial del personal

26 de Juliol de 2018, per Marc Busquets
  • Pellicer i Rubio, aquest dijous

    Cedida

El nou conveni col·lectiu dels treballadors de l'Ajuntament de Reus preveu una sèrie de canvis en relació a l'interior, fet que el converteix "en un molt bon document", en paraules del regidor d'Ocupació i Medi Ambient del consistori, Daniel Rubio. Aquest, al costat del batlle, Carles Pellicer, ha exposat que l'assemblea del personal celebrada el passat dimecres ha donat llum verd a una sèrie de condicions negociades, entre les quals un augment de l'1,75% de la massa salarial o la recuperació de les 35 hores setmanals de treball a partir de l'1 d'agost. Una sessió plenària extraordinària el proper dimarts haurà de servir per validar l'acord assolit entre el govern i els representants dels professionals. Al debat també s'hi abordarà el catàleg de llocs de treball. 

Vigència de tres anys

Pellicer ha subratllat que les condicions del nou conveni dels treballadors és fruit "de la capacitat negociadora" del govern, tot destacant que el personal de l'Ajuntament té "tot el dret" a veure recompensat "l'esforç de tots aquests anys". Per a l'alcalde, tot plegat evidencia "la bona marxa econòmica" de la ciutat, el que arriba a la ciutadania a través de "més i millors serveis". Per part seva, Rubio ha assenyalat que el conveni tindrà una vigència de tres anys, amb l'excepció dels articles que facin referència a les condicions econòmiques dels treballadors, "que podran revisar-se en funció del que ens arribi per part de l'Estat". 

L'aprovació dels comptes estatals, validada el passat dia 3 de juliol, ha provocat la demora de "diverses condicions que ja haurien pogut entrar en vigor", si bé el document fixa la seva validesa des del passat 1 de gener. L'increment de l'1,75% en la massa salarial del personal es preveu en dos terminis. D'aquesta manera, el primer, de l'1,25%, recull el període entre l'1 de gener i el 30 de juny; el segon, corresponent al 0,25% restant, contempla des del passat 1 de juliol fins al proper 31 de desembre. Per poder encarar els pagaments, els pressupostos d'enguany havien previst un fons de contigència de 540.000 euros.

Jornada setmanal de 35 hores

El personal, ha indicat Rubio, rebrà un pagament del primer termini i, de cara als propers mesos, el fixat en el segon augment. A banda, es recuperarà l'horari de 35 hores setmanals, hi haurà un increment de 5 euros a termini els dos propers anys en el pagament de les hores extra, s'augmentarà el període de lactància (de 20 setmanes a 12 mesos), i s'amplien fins a 32 les hores anuals de consultes mèdiques a les quals poden sotmetre's els treballadors (fins ara havien estat 12). 

El regidor ha explicat que el nou conveni potencia la productivitat dels treballadors tot lligant-la a incentius, i que amb aquest el permís de paternitat (actualment de quatre setmanes) passa a ser de cinc. Rubio ha afegit que el nou text implementa les pautes derivades del Pla d'igualtat per fomentar l'accés a les mateixes oportunitats. A banda, ha detallat que els professionals de l'Ajuntament cobraran íntegrament el seu salari quan estiguin de baixa. "Creiem que d'aquesta manera evitarem en part l'absentisme laboral", ha matisat. 

Rubio ha celebrat que "després d'un any i mig de negociacions", finalment s'hagi redactat "un molt bon document" que recull "drets i deures" del personal del consistori. Aquest, ha revelat el regidor, ha estat validat per un informe de l'interventor. "Cal agrair la bona voluntat dels representants dels treballadors i de la mesa de negociació", ha conclòs. 

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric  26 de Juliol de 2018

Esto es bajarse los pantalones

Para estas cosas si que hay dinero, con esto no se juega,hay que ver como son los politicos, pero de todo lo demas nada de nada, el bajar el precio de los entierros nada de nada, el bajar el precio del agua nada de nada, el bajar los impuestos nada de nada, es una verguenza que tengamos que soportar todo esto, eso si dar mas dinero y rebajar las horas de trabajo si se ponen todos descuerdo

Treballador municipal  26 de Juliol de 2018

VAQUES GORDES??

En les vaques flaques l'alcalde va anar a les empreses municipals a parlar amb els treballadors municipals, dient que s'apretessin el cinturó. Ara es dignarà a anar per millorar quelcom??? O només millorarà les condicions als funcionaris?