Cookie control
Diumenge, 05 de Juliol de 2020

El govern tira endavant la reforma urbanística al projecte del geriàtric on hi havia el Palace

El ple valida l'inici del procés de desnonament per impagament del llogater del Cafè de Reus

08 de Juny de 2017, per Marc Busquets
  • Espai on estava ubicat el Cinema Palace

    Reusdigital.cat

La sessió plenària d'aquest dijous ha començat amb les crítiques de la CUP a la inclusió a última hora de diversos punts en l'ordre del dia relacionats, entre d'altres, amb els comptes anuals de Reus Transport. El regidor independentista Xavier Angelergues ha sol·licitat el torn de paraula per denunciar que "Innova no és un assumpte del passat, tal i com diu l'alcalde" i ha qualificat de "pornogràfic" el sou del gerent d'aquesta empresa municial, Josep Maria Adserà, que ascendeix als 120.000 euros anuals segons els cupaires i que "és allà al seu lloc perquè tots vostès ho van permetre", tot adreçant-se a la resta de regidors del consistori.

Llum verd al conveni amb l'Agència d'Habitatge

Acte seguit, el batlle reusenc, Carles Pellicer, i ja en matèria de serveis a la persona, s'ha debatut l'acceptació de la delegació de la competència corresponent als Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA) i al Servei d'Integració en Famílies Extenses (SIFE) plantejada per la Generalitat de Catalunya. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha exposat que "aquests serveis es van formar l'any 1990 i fins ara estaven delegats als Consells Comarcals". La normativa vigent, malgrat això, insta els municipis de més de 50.000 habitants a fer-se càrrec "per ser més efectius". Tan sols la CUP, "perquè no creiem que aquesta sigui la línia de treball que hem de seguir" en paraules de Marta Puig, s'ha abstingut. La resta del ple hi ha donat suport.

Els cupaires sí que s'han mostrat favorables al punt següent de l'ordre del dia, també defensat per Vilella, i centrat en aquesta ocasió a l'addenda al conveni amb altres entitats relatiu a la Càtedra d'Habitatge per la formalitzar l'adhesió de l'Ajuntament. El suport, de fet, ha estat unànime. En acabat, s'ha tractat l'addenda econòmica prevista enguany per al conveni amb el Taller Baix Camp i el Banc dels Aliments de les nostres comarques de Tarragona, assumpte validat altre cop amb l'abstenció de la CUP. Igualment, Vilella ha tirat endavant una de qüestió més, aquest cop vinculada amb l'habitatge social. D'aquesta manera, el ple ha donat llum verd al conveni amb l'Agència d'Habitatge de Catalunya per cedir sis pisos de titularitat pública.

Els preus públics del FAR

Posteriorment ha estat la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, l'encarregada de defensar l'aprovació del preu públic dels espectacles del Festival d'Arts de Reus (FAR), establert en 30 euros per al públic general. L'únic però ha estat novament des del bàndol cupaire, a través de la regidora Mariona Quadrada. "No estem d'acord en què part de les entrades es destinin a empreses com Fomentos y Contratas", ha denunciat. Caelles ha justificat aquesta mesura pel fet que la societat esmentada patrocina la capitalitat cultural. Els socialistes i els independentistes s'han abstingut en la votació, que amb tot ha rebut 17 suports i ha prosperat.

Més endavant, el ple ha acordat la interposició d’accions judicials civils contra el llogater dels baixos i primer pis de l’immoble situat al número 1 del carrer del Metge Fortuny i dels baixos de l’immoble del número 3 de la mateixa via, que havia acollit temps enrere el Cafè de Reus i que està integrat a l'edifici consistorial. "Si aquest local acollís un banc, faríem el mateix?", s'ha preguntat el regidor cupaire Xavier Angelergues per anunciar l'abstenció del seu grup en aquesta qüestió. La resta del ple ha votat a favor de la mesura, defensada pel regidor d'Urbanisme, Marc Arza, consistent en l'inici del procés de desnonament del llogater del local, per impagament.

S'aproven les modificacions al projecte del geriàtric al vell Palace

Arza ha aconseguit també que el ple aprovi el text refet del Pla especial urbanístic en l'entorn de l'equipament a l'antic cinema Palace, al número 28 del carrer de Batan, i que promou per Cel urbà, S.L. Quan el projecte va arribar a la Generalitat, ha exposat el regidor del govern, va ser vist "amb bons ulls", però els límits del nou equipament "s'han vist reduïts" per tal que el ple pugui validar les modificacions realitzades.

Des de la CUP, la regidora Llorens ha anunciat que "no votarem res que fomenti el servei privat" pel que fa a la cura de la gent gran, en al·lusió a l'activitat que es durà a terme al nou espai. "La prestació privada no va en contra del sistema pública, tot i aquest tema no toca ara", ha qüestionat Arza. La seva proposta ha rebut 16 vots favorables, mentre que la CUP hi ha votat en contra i el PSC s'ha estimat més abstenir-se.

Acord per dinamitzar el CIMIR

Ja al capítol de les mocions dels grups muncipals, el PSC n'ha presentat una per dinamitzar el Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR). "Hi votarem a favor, però vull deixar clar que a la conservació fílmica s'hi destina una partida pressupostària anual", ha matisat la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, abans de subratllar que l'equipament "manté una bona activitat". El portaveu socialista, Andreu Martín, ha indicat que "depèn de tots que aquesta moció no només es quedi en una demostració de bones intencions" i ha destacat les característiques de l'equipament. "Està ben situat i aviat ben comunicat, un cop tinguem el baixador de Bellisens", ha dit. La proposta del PSC ha comptat amb el suport unànime del ple.

En acabat, la sessió plenària ha tractat una moció de C's per etiquetar el mobiliari urbà amb la finalitat de "fer entendre la gent que és de tots", segons Damián Morales, abans de recordar que iniciatives similars s'han dut a terme a Pamplona i Alzira "amb bons resultats". La mesura, però, en paraules del regidor, ha d'anar acompanyada d'una sèrie de campanyes de sensibilització a través també dels mitjans de comunicació.

Sensibilització cívica a la població

"Tot el que afavoreixi el civisme comptarà sempre amb el nostre suport", ha opinat des del PP el seu portaveu, Sebastià Domènech. Des del govern, el regidor de Via Pública, Hipòlit Montseny, ha celebrat que "per una vegada, tots estiguem d'acord en la importància del civisme", al mateix temps que ha assenyalat que "només enguany" s'han destinat uns 90.000 euros en la reposició de mobiliari urbà que ha patit tot tipus de desperfectes. Dividida per punts, la proposta de l'etiquetatge s'ha descartat, si bé s'han validat els dos restants, referents a l'impuls d'una sèrie d'accions per sensibilitzar la població en matèria cívica per promoure la conservació del mobiliari urbà.

Finalment, el ple ha tractat altres assumptes, tals com la moció cupaire per replantejar-se el funcionament del Consell d'Infants, integrat durant l'actual curs per 22 centres, que ha tirat endavant per unanimitat. El govern hi ha afegit una esmena que busca la participació "de tothom", en paraules de la regidora d'Ensenyament, M. Dolors Sardà.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics