Dilluns, 21 de Maig de 2018

El Mas Carandell aconsegueix 33 contractes laborals per a aturats majors de 30 anys

Aquest és un dels col·lectius més perjudicats per la situació econòmica a la ciutat

01 de Juny de 2017, per Redacció
  • Dani Rubio és el regidor responsable de Mas Carandell

    Cedida

La nova eina d'inserció laboral del Mas Carandell, el Programa 30 Plus, ha tancat 33 contractes laborals en els primers cinc mesos de funcionament, un 82,5% dels marcats com a objectiu total. Fins a l'octubre, encara hi ha marge per arribar als quaranta contractes i que les empreses es vegin beneficiades per aquesta iniciativa. Al voltant del 80% de les insercions són a jornada completa, bàsicament, en petites empreses de Reus i el territori, dedicades a actitivats administratives, de restauració, comerç o peonatge, entre d'altres. A la vegada, s'han aconseguit insercions d'alta qualificació, com dos enginyers majors de 45 anys.

Des del mes de gener, el Mas Carandell fa prospecció i visita empreses del territori amb la finalitat d'explicar els ajuts econòmics a l'ocupació que ofereix el 30 Plus i promoure la creació d'ofertes de feina d'un mínim de 6 mesos. Fins ara s'ha contactat amb setanta-nou empreses, a partir de les quals s'ha assolit 60 ofertes de treball d'un mínim mig any de durada. Ara bé, no totes es podran beneficiar dels ajuts i les que no, es gestionaran a través d'altres vies.

La subvenció que s'ofereix a les organitzacions és de 655,20 euros mensuals per jornada completa, o la part proporcional segons la jornada realitzada, amb un màxim de 9 mesos. Aquest ajut és compatible amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos a cadascuna de les modalitats contractuals ja existents.

Si s'aconsegueix una oferta, el Mas Carandell presenta una preselecció de persones candidates, que tinguin els requisits demanats per l'empresa, al procés de selecció per aquell lloc de treball concret. Si una de les candidatures és seleccionada, aleshores des de Mas Carandell se li fa un seguiment i una formació complementària adaptada al lloc i d'un mínim de 60 hores.

El 30 Plus vol millorar l'ocupabilitat de persones amb dificultats per trobar feina, per la seva edat, i les ofertes inicialment plantejades per les empreses. A més, cerca reduir el nombre d'aturats majors de 30 anys a la ciutat, que és de 6.300 persones, de les quals 4.100 són dones. Per això, dels contractes signats, en un 75% dels casos són dones les beneficiàries.

COMENTARIS (0)

Reportatges