Dimecres, 16 de Gener de 2019

El Mas Pintat celebra 10 anys en el marc de la setmana internacional de la família

10 de Maig de 2018, per Redacció
  • Sardà, aquest dijous

    Cedida

El Mas Pintat commemora 10 anys d’activitat amb un seguit d’activitats programades entre el 14 i el 20 de maig, en el marc de la Setmana Internacional de la Família. El dimarts, 15 de maig, a la tarda, es realitzarà una festa infantil a la plaça de l’abat Oliba, amb activitats de circ adreçades a infants de 0 a 3 anys. Durant aquests anys, l’increment de serveis i participants ha estat constant, partint de 20 famílies en un primer inici al 2008, fins a les 60 famílies setmanals que hi assisteixen actualment cada trimestre.

En aquest nombre de la unitat familiar participant, és inclòs l’infant i el pare i la mare o ambdós i de vegades avis o tiets. Es calcula que per Mas Pintat passen anualment més de 500 famílies, en tota la seva àmplia diversitat d’espais, tallers, programes de formació, associacions o diades, entre d’altres. Mas Pintat es va inaugurar el 5 de maig de l’any 2008, fa 10 anys. Tal i com ha recordat aquest dijous la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, “el seu objectiu principal parteix d’una atenció a la infància i a les famílies, a través de serveis i accions, que es basen en el respecte dels ritmes maduratius dels infants i del seu desenvolupament, així com un suport als pares i mares en la seva tasca educativa: és un servei universal amb una visió clara orientada al suport a la criança”.

Espais i tallers familiars

Els serveis estables s’ofereixen en forma d’espais familiars: en un primer inici els espais de joc i nadó, que han anat evolucionant fins als actuals espai familiar dels matins (dilluns i dijous) i espai nadó (dimecres), així com els tallers lúdics familiars (tardes de dilluns a dijous). Les activitats estan destinades en general als infants (de 0 a 6 anys) i cada vegada és més present la família extensa que participa als espais i tallers familiars, com són els avis i àvies, els germans més grans i fins i tot persones que tenen cura de l’infant quan els pares treballen.

Al Mas Pintat també s’hi ofereixen un espai d’alletament i un de préstec de llibres: Una sala d’alletament a fi de facilitar a les famílies de la ciutat que ho necessitin un lloc on donar el pit, escalfar el biberó i canviar el bolquer del seu nadó en un ambient confortable i tranquil. D’aquesta manera el Mas Pintat "s’apropa a les necessitats de les famílies amb un espai de suport a la criança", s'ha exposat.

Espai de lectura i préstec de llibres

El projecte anomenat un 'hort de contes' té per objectiu incentivar a la lectura en família. Aquest nou servei consta amb la participació de la Biblioteca Central Xavier Amorós amb un volum de llibres i contes de més de 300 exemplars de diversa temàtica d’interès familiar i especialment pel públic infantil. D’altra banda, durant l’estiu s’organitza el Casal d’Estiu del Mas Pintat, un servei que es realitza cada any per a infants de fins a 3 anys i germans de fins a 5 amb una missió principal d’afavorir la conciliació familiar dels progenitors.

El Mas Pintat dedica un programa més extens a la celebració del Dia Internacional de la Família, que s’escau el 15 de maig. Dilluns 14 de maig, a dos quarts de 6 de la tarda, al gimnàs del Rubió i Ors, on es farà la festa de cloenda del programa 'Avis i néts, compartint moments' amb un ball country dinamitzat per una professora de ball Maria del Carme Roca i obert a tots els avis i àvies amb els seus néts i nétes que hagin participat en aquest programa.

 

Actes

Dimarts, 15 de maig, també a dos quarts de 8, es durà a terme la celebració del Dia Internacional de la Família a la plaça de l'abat Oliba, on la companyia Pessic de Circ instal·larà l’Apicirc, un espai de joc i experimentació sensorial ambientat en el circ i les abelles adreçats als infants de 0 a 3 anys. Com a final de festa, hi haurà una batucada amb Batukats del bolet!

Dimecres, 16 de maig, a les 10 del matí i a la 1 del migdia, hi haurà formació gratuïta adreçada a directors i coordinadors d’escoles bressol municipals i privades de la ciutat de Reus. A càrrec d’Aula Formació i sobre 'Les bases de la PNL i dinàmiques grupals'. Dijous, 17 de maig, a dos quarts de 6 de la tarda, es farà una Jam-session en què les famílies poden participar, en format individual, grup o amb la seva família.

Dissabte, 19, i diumenge, 20, de maig, es farà ka Fira de Playmobil al Poliesportiu del Col·legi La Salle, amb exposició de diorames, actes lúdics familiars, venda de playmobil. L'horari, dissabte, serà entre les 10 del matí i les 2 del migdia i les 4 de la tarda al 8 del vespre. Diumenge, serà de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda. L'entrada té un preu de 4 euros. El programa sencer es pot consultar en aquest enllaç.

COMENTARIS (0)

Reportatges