Dijous, 13 de Desembre de 2018

El Mas Pintat compleix 10 anys i amplia els serveis d'atenció a joves

El 15 de maig s'han programat una sèrie d'activitats i tallers coincidint amb la Diada Internacional de la Família

09 de Març de 2018, per Redacció
  • Imatge d'una de les activitats de Mas Pintat

    Isabel Martínez

El Mas Pintat celebra enguany el 10è aniversari de la seva creació. El centre arriba als 10 anys de vida amb una àmplia cartera de serveis i la confiança de prop de 2.100 persones durant el 2017, les quals han fet ús dels diferents serveis que ofereix. Així mateix, avança en la reorientació dels seus objectius iniciada el 2016 per ampliar el ventall de serveis de la petita infància a l’atenció d’infants i joves . Aquesta nova iniciativa li ha merescut al Mas Pintat el reconeixement de la Generalitat de Catalunya, que l’ha inclòs en la xarxa de centres d’orientació i acopanyament a la família, per tal d’impulsar programes conjunts.

El nou projecte educatiu que la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística impulsa des 2016 obre de manera gradual l’oferta a l’atenció a nois i noies d'entre 14 i 16 anys. Fins ara, Mas Pintat s’havia adreçat principalment a la petita infància, però ara amplia la perspectiva familiar en les seves actuacions, amb la finalitat d’informar, orientar, acompanyar i encoratjar els pares i les mares en les responsabilitats educatives dels seus fills.

'Assessora’t família' és un dels programes importants d'aquest nou enfocament. Iniciat el 2016, ara el servei s’amplia a noves temàtiques i amb més horaris. Parteix de la detecció entre les famílies usuàries del centre de necessitats, angoixes, pors i dubtes vinculats a la criança dels fills i un grup de professionals dóna suport a les famílies de manera individualitzada.

El pròxim 15 de maig, coincidint amb la Diada Internacional de la Família i els 10 anys de la seva inauguració, el Mas Pintat dedicarà tota una setmana a la família amb un programa d’activitats i tallers específics.

2.100 usuaris el 2017

Mas Pintat ha atès durant el 2017 uns 2.100 usuaris en algun dels diferents serveis que ofereix. Un dels serveis més existosos són els espais i tallers familiars, en els que hi han passat unes 250 famílies. La tipologia de famílies que hi participa són majoritàriament nuclears, alguna monoparental i nombrosa, i els familiars participants oscil·len entre dos i quatre. Així mateix, el servei d'orientació i acompanyament a la família ha atès durant l'any 2017 a 25 famílies.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges