Divendres, 14 de Desembre de 2018

El Mercadal s'atura per la llibertat dels presos polítics

Uns dos milers de persones se citen amb motiu de la vaga d'aquest 8-N

08 de Novembre de 2017, per Text: Marc Busquets/ Fotografies i vídeos: Josep Gallofré i Marc Busquets
 • Els assistents han lluït pancartes per la llibertat de Junqueras, els consellers i els 'Jordis'

  Josep Gallofré

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

Unes 2.000 persones han donat resposta a la crida feta pels CDR reusencs, els sindicats i les entitats sobiranistes i s'han citat al Mercadal de Reus aquest dimecres al migdia. Amb motiu de l'aturada de país convocada per l'empresonament dels 'Jordis, Junqueras i els consellers del govern, la plaça ha estat altre cop el punt de trobada de l'independentisme. La trobada, preludi de la manifestació preparada per aquesta tarda a les 6, ha inclòs la lectura de manifestos per part de les entitats que han instat a la mobilització. Acte seguit, s'ha donat pas a una marxa pel Tomb de Ravals

La importància de 'ser al carrer'

Els assistents han tornat a lluir senyeres, estelades i pancartes per exigir la llibertat dels presos polítics. Des de SOS Educació Reus, Josep Maria Bofarull ha carregat contra el PP i C's per la seva "persecució al sistema educatiu català". Altres ponents han assenyalat "la importància de ser al carrer" per fer constar que "el poble no acata les accions repressores de l'Estat espanyol". 

Recupereu la primera de les intervencions que han tingut lloc al Mercadal aquest migdia, a càrrec de Bofarull. 

La cita d'aquest migdia s'ha tancat amb el cant dels Segadors i crits a favor de la república catalana.

La marxa posterior. que ha aplegat centenars de persones. ha recorregut diverses de les vies principals del nucli antic de la capital del Baix Camp. Recupereu-la al seu pas per la cruïlla entre la raval de santa Anna i el carrer de Monterols:

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

aturada de país 8-N vaga general Reus Mercadal independència república Reusdigital
aturada de país 8-N vaga general Reus Mercadal independència república Reusdigital
aturada de país 8-N vaga general Reus Mercadal independència república Reusdigital
aturada de país 8-N vaga general Reus Mercadal independència república Reusdigital
COMENTARIS (6)

Comentaris

Reganxet que enganxa  08 de Novembre de 2017

Al ganxet (i dos)

Els xoriços roben, i quan pleguen de la política es posen en consells d'administració de les empreses que després fugen a cop de decret. Puigdemont va posar urnes, i ara ja sabem que Rajoy va cobrar més de 300.000 euros en negre. Menys lliçons, ganxet, i repassi ortografia.

Senuor Juan, la vaga és un dret. De ben segur que en d'altres no s'ha queixat, però com que aquesta la fa l'independentisme, és dolenta. La imposició l'ha feta el PP amb unes eleccions pel 21-D, empresonaments que la justícia belga qüestiona i altres accions. La fractura social no s'ha produït fins que l'unionisme s'ha aixecat. Fins a l'1-O, ni un maleït vidre trencat. Des dels 'piolines' i amb l'extrema dreta pels carrers, més de 1.000 ferits.

juan  08 de Novembre de 2017

esto es la democracia

El coartar la libertar de los trabajadores, el cerrarles la entrada en los centro de trabajo, el cortar las carreteras y no poder acceder al puesto de trabajo, el forzar a todos a una vaga que no queremos, esto es democracia, vaya con los comités democráticos, esto es una imposición a la fuerza, de todas maneras así nunca se podrá solucionar las cosas y con estas actitudes cada día seguro que habrá mas fractura social y mas enfrentamiento, no saben lo que hacen

Ganxet  08 de Novembre de 2017

Val

El que vostes diguin, democrates del univers, i son xorisos que s han saltat las lleis, fins i tot las del Parlament, pero aixo democrates i adoctrinats pel cagamon.

Reganxet que enganxa  08 de Novembre de 2017

Al ganxet

Doncs jo també hi he estat i diria que amb dos mil es queden curts. I sí que són presos polítics, com ho hauria estat Puigdemont si no fos perquè la justícia belga demostra que l'espanyola actua al dictat del PP. De passada aprengui a escriure.

Pepito  08 de Novembre de 2017

Classe d'escriure

El recompte és molt correcte. Després tan sols calia veure la llargada de la "mani" la qual ocupava un bon tros del tomb de ravals, tot i haver-se quedat persones al Mercadal.
No se sap qui es va pedre la classe de comptar, però si que es pot saber qui es va perdre la classe d'ortografia i la de respecte el dia que ensenyaven que quan s'insulta es perden les poques raons que es podrien posseir.

Ganxet  08 de Novembre de 2017

Vol dir

Diuen unes 2000 persones? Qui las ha contat perque io he estat alli, i vaige ni si aproximaven segur que han estat els de la ANC i OMNIUM,que es varen perdre la clase de mates el día que fan ensenya ha contar. Se que coste d entendre pero no son PRESOS POLITICS, son gent que s ha saltat las lleis, vaige el que fan els xorisos.

Reportatges