Dijous, 17 de Gener de 2019

S'aprova la construcció dels poliesportius lleugers dels col·legis Joan Rebull i Cèlia Artiga

14 de Maig de 2018, per Romà Rofes
  • Imatge del polilleuger de l'escola Alberich i Casas

    Cedida

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat destinar el romanent de tresoreria de 3,4 milions d’euros de l’exercici del 2017 a finançar la construcció de dos poliesportius lleugers annexes als col·legis Joan Rebull i Cèlia Artiga.

La decisió ha comptat amb els vots favorables de l’equip de govern –PDeCAT, ERC i Ara Reus- i del PSC, que el passat 8 de maig ja havien anunciat un acord per impulsar aquesta mesura. La CUP i Cs hi han votat en contra en veure aquest acord previ com a “electoralista” i mancat de planificació i consens amb la resta de grups municipals. Per la seva banda, el PP s’ha abstingut.

Tant Oriol Ciurana, de la formació anticapitalista, com Guillermo Figueras, del partit taronja, han criticat la decisió d’apostar per aquests dos equipaments esportius sense esperar a la finalització del Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM), que ha de determinar les necessitats de la ciutat en l’àmbit d’equipaments esportius.

En aquest sentit, el socialista Andreu Martín ha afirmat que aquestes dues instal·lacions ja es trobaven al MIEM anterior, “el que ara està vigent”, i que “és absurd que si tenim un romanent no l’apliquem a unes infraestructures tant necessàries”.

‘I si hi ha equipaments més prioritaris?’

“Per què fem taules i comissions de participació, si després tot s’acaba decidint entre el govern i el PSC?”, ha criticat Ciurana, que s’ha preguntat si potser el nou MIEM determinarà “que hi ha altres equipaments més prioritaris, o que n’hi ha d’existents que necessiten actuacions de manteniment”. “Jo podria dir que unes piscines són més necessàries, però m’esperaré al MIEM, com hauríem d’haver fet vosaltres”, ha apuntat Figueras.

L’acord preveu destinar 1.215.000 euros a cadascun dels dos pavellons i, a més, destinar 70.000 euros a la redacció del projecte executiu del pavelló del Molinet, en aquest cas lligat al Roseta Mauri.

Els Museus de Reus i el Patrimoni Històric ja tenen carta de serveis

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat la carta de serveis dels Museus de Reus i el Patrimoni Històric de la ciutat, amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte la CUP, que s’ha abstingut en considerar que aquesta llista de serveis necessita ser més àmplia abans de “merèixer” una carta de serveis, en paraules de la regidora cupaire Mariona Cuadrada, que vol que sigui “alguna cosa més que una acreditació administrativa”.

En aquest sentit la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, l’ha defensada com una eina que permetrà al ciutadà conèixer quins serveis pot exigir i que, en aquest sentit, serà també “un primer pas que ajudarà a saber on estem i en què podem millorar”.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges