Dimecres, 24 d'Abril de 2024

El ple declara l'emergència climàtica

20 de Setembre de 2019, per Marc Busquets
  • Els integrants de Fridays for future Reus han estat al saló de plens

    ERC Reus/ Twitter

La part inicial del ple d'aquest divendres ha servit per donar compte dels acords presos en Junta de portaveus. D'aquesta manera, el batlle, Carles Pellicer, ha anunciat l'aprovació per "àmplia majoria" de dues mocions. La primera, impulsada per Fridays for future Reus i altres col·lectius ecologistes, ha declarat l'emergència climàtica a la ciutat. La segona, relativa a l'"amenaça" d'Endesa per tallar la llum a les famílies vulnerables amb deute a partir de l'1 d'octubre. 

La CUP critica la gestió medioambiental del govern

Ha estat la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, l'encarregada de fer el resum del text presentat pels promotors de la moció. Posteriorment, diversos regidors han volgut intervenir al ple. "Volem que aquesta moció no només es quedi en una declaració de bones intencions. Aquest és un govern que repeteix, i que té cert historial sobre la gestió ecològica de la ciutat", ha dit la regidora de la CUP Mònica Pàmies, tot posant d'exemples àmbits com la mobilitat. En aquest cas, ha criticat l'adquisició de busos de gasoil, o que es facin carrils bici "per cobrir l'expedient". 

La portaveu de Cs, Débora García, ha argumentat l'abstenció taronja pel fet que no se'ls deixés votar per punts, perquè "no estem d'acord amb l'alarmisme com a eina per fer política". Des del PSC, Carmina Pozuelo ha exposat que "el canvi climàtic és inqüestionable" tot advertint que "ens queden 10 anys per decidir per prendre mesures correctores si no volem que les conseqüències les paguin els nostres fills". Finalment, i en representació del govern, el regidor Daniel Rubio ha agraït la iniciativa de Fridays for future Reus tot assenyalant que "en compartim els objectius". Aquest ha recordat diverses accions dutes a terme en camps com l'eficiència energètica, o la prevenció de la contaminació. 

En el cas de la segona moció, la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha recordat com es va gestar la Llei 24/ 2015, que ha evitat "63.000 talls de consum". Com en el primer cas, els grups municipals han volgut dir-hi la seva. Des del bàndol cupaire, Edgar Fernández s'ha felicitat perquè "el govern vulgui defensar aquesta llei", tot i que ha qüestionat que "no es passi a l'acció i tan sols ens limitem a dir que la postura d'Endesa és inadmissible". L'espanyolista García ha raonat que la condocació del deute (un dels acords presos) "no és viable legalment", fet que ha secundat després la socialista Ana Martínez. El seu grup s'ha abstingut. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ganxet  20 de Setembre de 2019

Una

pregunta ¿l article diu l espanyolista García, els altres que son nigerians?