Dimarts, 26 de Març de 2019

El ple mostra el seu suport als docents investigats per suposat adoctrinament

Tan sols Cs i PP voten en contra d'una proposta de resolució cupaire en què es denuncia 'l'actitud repressiva de l'Estat'

14 de Maig de 2018, per Marc Busquets
  • El ple ha comptat amb la presència de republicans i unionistes

    Cedida

El ple municipal d'aquest dilluns ha validat una proposta de resolució de la CUP en suport dels docents investigats per suposat adoctrinament. El govern (PDeCAT, ERC i Ara Reus) i el PSC han donat suport al gruix del text dels independentistes, que s'ha votat per punts. D'aquesta manera, els acords han instat el consistori a posar-se al costat dels professors, a mostrar "preocupació" per la "deriva repressiva de l'Estat", a fomentar la pluralitat i la llibertat de càtedra i a vetllar "en el marc de la república" per derogar l'anomenada 'llei mordassa'. En aquest apartat, Ara Reus i el PSC han votat en contra. No obstant això, també ha prosperat (15 a 12). En la resta, Cs i PP s'han quedat sols. Altre cop, i com ja és habitual quan es tracten qüestions relacionades amb la situació política al país, el debat s'ha produït en un ambient tens i amb la presència de republicans i unionistes. 

Udols tabarnesos

Ha estat la portaveu cupaire, Marta Llorens, l'encarregada d'exposar els motius de la proposta de resolució dels independentistes. Aquesta ha apuntat que les acusacions que s'han fet als docents "són molt greus" i només pròpies de qui "vol imposar el pensament únic del feixisme", ha assenyalat entre els udols d'alguns dels tabarnesos que han assistit al ple. Posteriorment, i des d'Ara Reus, Daniel Rubio, ha anunciat el suport a la CUP (a excepció del punt en què s'esmenta la república) tot manifestant que "defensem el model de l'escola catalana, que és un model d'integrador". "Prova que és un model d'èxit és que per ara cinc dels nous docents del Palau han vist com els seus casos s'han arxivat", ha subratllat. 

La popular Dolors Comte, després, ha dit a Llorens que "l'he vist molt exaltada". "Tenim constància de 130 casos d'adoctrinament i assetjament a Catalunya", ha indicat la conservadora. "Aquesta proposta de resolució, a més, suposa més confrontació" al ple, ha afegit per criticar els cupaires. "Com comprendrà, per tant, votarem en contra del que vostè defensa", ha reblat. Des d'Esquerra, la portaveu Noemí Llauradó ha exposat que "evidentment que ens solidaritzem amb els professors del Palau, però també els de La Vitxeta de Reus i l'institut de la Selva". "Trobem lògic que amb diàleg i respecte, a les aules s'hi parlés del que havia passat, l'endemà de l'1 d'octubre", ha argumentat. 

Martín i Labrador s'enganxen

El següent en intervenir ha estat el socialista Andreu Martín, que també s'ha referit al mateix punt del text que abans havia comentat Rubio, i que ha garantit el suport a la resta de la proposta de resolució. "No puc entendre que tot això hagi d'acabar en un jutjat", ha lamentat. "On hem arribat a parar?", s'ha preguntat retòricament. El portaveu del PSC reusenc ha demanat que "entre tots trobem un camí allunyat de la judicialització, i en especial quan es tracta de l'educació". "No tanquin la boca al professorat", ha demanat a PP i Cs. De fet, Martín ha estat crític amb la regidora de Cs Pepa Labrador. "La seva opinió és respectable, però les formes no", ha disparat. 

"No usi paraules que puguin ofendre", ha censurat el batlle Pellicer la regidora taronja. "No crec haver ofès ningú", s'ha defensat aquesta. "Doncs si jo sóc grollera, vostè a mi em sembla que té la sang d'orxata", ha replicat a Martín. "Sembla ser que seran mig miler els docents investigats per inspecció", ha avisat. "De 120.000 docents que hi ha Catalunya, segur que n'hi hagut uns quants que potser no han fet bé les coses", ha detallat, tot carregant de passada contra el sindicat UGT per fer costat als docents del Palau que estan sent investigats. "A La Vitxeta la directora rebia l'alumnat amb 'Els segadors'", s'ha queixat entre els crits dels assistents republicans a la sessió. 

"Votarem a favor de la proposta perquè estem a favor de la nostra escola, que hem de preservar i que ha estat model de convivència", ha apuntat després la regidora del PDeCAT Montserrat Vilella. "Encara estem esperant la rectificació del senyor Rivera en què assenyalava els docents", s'ha queixat. 

COMENTARIS (1)

Comentaris

Anton Joan Carricondo  15 de Maig de 2018

Ensenyar és adoctrinar?

Cal parlar de tot i mostrar-ho tot, després hi ha la persona que decideix! Explicar el feixisme i aportar documents és adoctrinar? Cadascú pot triar si es respecten les idees! Els teledirigits són els aparells de modelisme aeri i els 'drons'. Si neguem la capacitat de triar els models ideològics i la facultat de pensar: on som?