Dimecres, 20 de Juny de 2018

El ple valida la convocatòria de la licitació per a l'ús privatiu de l'Estadi

La CUP carrega contra Cervera per 'mentir' en l'homologació de La Pastoreta

16 de Març de 2017, per Marc Busquets
  • Reusdigital.cat

Tal i com espera d'esperar, el ple d'aquest dijous ha aprovat el plec de clàusules i la convocatòria de la licitació de la concessió d'ús privatiu de l''Estadi Municipal de Futbol de Reus amb les seves instal·lacions annexes i complementàries incloses. El regidor d'Esports, Jordi Cervera, ha garantit amb tot que podrà seguir-se donant un ús públic de les instal·lacions quan calgui (ha estat la seva reposta a una de les preguntes formulades pel PSC). La mesura ha tirat endavant amb 17 vots a favor (els del govern més els quatre de C's i els dos del PP) i ha acumulat 10 vots negatius (CUP i PSC).

Picabaralla entre Cervera i Ciurana

Des del PP, Sebastià Domènech ha anunciat el vot favorable perquè "pensem que el futbol no s'ha de pagar amb diners públics, motiu el qual el club o qui es faci càrrec de l'Estadi ho ha d'assumir". Les explicacions sobre l'ús públic que podrà seguir tenir l'equipament, però, no han convençut el portaveu socialista, Andreu Martín. "Vostè ens ha dit que tenim unes hores i uns dies al cap de l'any, i que s'ha de fer la petició prèvia", fet que "no garanteix quan vostè vulgui, senyor Cervera, que el poble el pugui usar quan calgui". Per tot plegat, el líder del PSC ha anunciat "el vot no favorable" en aquest punt del ple.

A les files de la CUP, Oriol Ciurana ha recordat que "a finals de l'any passat ja vam demanar tots els convenis relatius a l'Estadi" i s'ha queixat del fet que "ens hagin fet arribar el de l'any passat". En tot cas, els cupaires s'han preguntat què passarà si el CF Reus baixa a la Segona B i s'ha preguntat "qui pagarà llavors el manteniment de les instal·lacions". De passada, Ciurana ha posat a la taula la problemàtica de les seccions de rugbi, "expulsades de l'espai que tenien" tot acusant Cervera de "mentir" perquè "ens va dir que el camp de La Pastoreta està homologat i no és així". "Amb la Federació Catalana ja tenim un acord per actuar quan s'acabi la temporada", ha aclarit Cervera.

"El futbol base és a altres llocs de la ciutat quan podria ser als terrenys annexos a l'Estadi, que és on hi ha el CF Reus", ha afegit Ciurana altre cop. "Demanarem els informes necessaris perquè entenem que l'espai és prou gran perquè un dels camps que hi ha torni a ser de titularitat municipal i pugui ser usat pel poble", ha avançat. Cervera ha qüestionat que la documentació tramesa als independentistes sigui d'altres exercicis i s'ha preguntat "què li ha fet l'esport a la CUP" perquè els independentistes "siguin tan crítics". La conversa entre ambdós ha estat carregada de retrets que el batlle Pellicer ha hagut de tallar.

La convocatòria és per un període de 25 anys, prorrogables a un màxim de 40, i amb un cànon de 6 milions d’euros, repartits en 220.000 euros els primers cinc anys, 230.000 euros del cinquè al desè any, 240.000 euros de l’onzè al quinzè any, 250.000 euros del setzè al vintè any i 260.000 euros del vintè al vint-i-cinquè any.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)

Comentaris

Roiginegre  17 de Març de 2017

Ja està bé de la broma no?

I a on posem al CF Reus doncs, senyors del PSC i la CUP? És un club de 2a, professional per si no ho sabien i que té necessitats. Si no pot entrenar al costat del camp on juga a on el fiquem? L'hem d'exiliar a localitats veïnes perquè entreni potser? Aquesta és la imatge que volen per al MÀXIM representant de la ciutat, que la fa brillar per Espanya i li dona ingressos?
Jo entenc i recolzo les reclamacions del rugbi de tenir un espai digne per justicia, però també el futbol necessita un espai, i res millor que al costat del camp on juga.
Lo de l'ús públic que diu el PSC és de parvulari, què més vol si el camp seguirà sent propietat de Reus i no del CF Reus, i que seguirà generant beneficis per la ciutat? Vostès es pensen que el poble voldrà fer-lo servir precisament quan el CF Reus té partit, en quin món extraterrestre viuen? Que veuen que passi això en els altres camps municipals a Espanya potser? No, carai, és de lògica.
Si volen equips de poble que fotin el camp de Reus, així de clar els ho dic. Ara estem en una altra pantalla, en la del futbol professional amb tots els ets i uts, i a qui no li agradi, ajo y agua.

Reportatges