El plenari aprova l'exempció de l'IBI de l'Hospital Sant Joan

La mesura permet l'aplicació d'una bonificació del 95% de l'impost de manera indefinida per a l'equipament

16 de Març de 2017, per Marc Busquets

  • El ple ha validat l'exempció de l'IBI de l'Hospital

    Josep Gallofré

El ple municipal d'aquest dijous a la tarda ha fet prosperar l'exempció de l'IBI per a l'Hospital Sant Joan de Reus. Un cop el debat del ple ha entrat en el terreny dels serveis generals i econòmics, ha estat el regidor d'Hisenda del consistori, Joaquim Enrech, l'encarregat de presentar la voluntat de declarar d'interès i utilitat municipal l'activitat de Centre Hospitalari desenvolupada a l'Hospital Sant Joan, amb l'objectiu que "se li pugui aplicar una bonificació del 95% de l'Impost de béns immobles (IBI) de manera indefinida" amb l'excepció, això sí, els espais cedits a tercers.

'Hi ha un problema estructural' amb la salut, diu la CUP

A l'oposició, el portaveu popular, Sebastià Domènech, ha subratllat que espera que "sigui l'última vegada" que els ciutadans "hagin de fer un esforç per salvar l'Hospital".

Des de la CUP, Marta Llorens ha assenyalat que "hi ha un problema estructural que s'ha de solucionar" pel que fa a la salut i ha anunciat l'abstenció del seu grup municipal, quelcom que la regidora del ram, Noemí Llauradó, ha agraït. "No som l'única ciutat que es bonifica l'IBI dels seus hospitals", ha destacat tot referint-se a municipis com Sabadell i Tarragona.

Finalment, la votació ha permès que la mesura prosperi amb 19 suports (els 11 del govern, i els 4 de C's i PSC, respectivament) i amb l'abstenció dels populars i els independentistes.

 

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.