Dimarts, 11 de Desembre de 2018

El PP i Ciutadans s'abstenen per concedir una menció honorífica al CNL de Reus

Pepa Labrador ho argumenta tot reivindicant el bilingüisme de la societat reusenca

15 de Juliol de 2016, per Marc Busquets
  • El PP i Ciutadans no han votat a favor de la menció honorífica al CNL de Reus pels seus 25 anys

    Clàudia Ruiz

El ple municipal d'aquest divendres ha concedit la Menció Honorífica Municipal a tres entitats de la ciutat. En primer lloc, el batlle Pellicer ha anunciat que es distingeix el Centre d'Atenció Especialitzada Marinada de Reus. En representació de l'organització, la gerent Cori Rodríguez ha assistit al ple.

La Menció Honorífica per al CNL, a debat

Posteriorment, el ple ha hagut de votar si concedia o no la menció al Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL), quelcom plantejat a la Junta de Portaveus del passat 20 de maig amb motiu del seu primer quart de segle de trajectòria. S'han sumat 20 suports favorables, cap en contra i sis abstencions, les dels regidors del PP i C's.

Per part d'aquesta última formació, Pepa Labrador ha explicat que el vot "no va en contra de la feina feta pels treballadors, sinó en contra del concepte de normalització, ja que només la tasca que fa el CNL se centra en un idioma i en tenim dos". Per la seva part, Montserrat Flores (ERC) no ha volgut replicar el discurs de Labrador i s'ha limitat a reivindicar el "poder de la llengua perquè uneix persones".

La regidora cupaire Mariona Quadrada, finalment, ha celebrat la distinció tot matisant la postura de C's. "La senyora Labrador diu que la nostra societat és bilingüe, però molts no ho són", ha dit. La Fundació Camerata XXI, d'altra banda, ha estat la tercera de les entitats que el proper setembre rebrà la Menció Honorífica Municipal pels seus 25 anys i "pel seu caràcter formatiu i dinamitzador de la cultura".

COMENTARIS (3)

Comentaris

gerard Dalmau  15 de Juliol de 2016

CATALONOinstan

Cuan no es vol reconeixer la requessa cultural catalana, som bilingüistes de neixament, inclus trilingues ja que el "pas" gironi aixi ho atetigua, pero esclar, cuan una llengua no es viva, sino es NORMATIVA, pasaem de la cultura a l´imposicio, AIXO ES EL INDEPENDENTISME IMPOSICIO o sigui no volem dictadures pero si que ens IMPONGUIN no ho enteng.

J. A. Carricondo  15 de Juliol de 2016

És molt estrany!

Que aquests dos partits no vulguin reconèixer la personalitat catalana, la seva cultura i la seva llengua està més clar que l'aigua de pluja. Continuen pensant en 'españistán' com una, gran i lliure quan és variada, petita i dependent.

gerard Dalmau  15 de Juliol de 2016

Mariona cuadrada,

Aleshores el teu DNI no fica nacionalitat española, ahu va,

Reportatges