Diumenge, 24 de Març de 2019

El programa 'Pas a pas' i l'ONCE, de bracet per fomentar les caminades saludables

La caminada serà el dimecres, 18 d’abril, amb sortida a la plaça de la Llibertat i arribada al Mercadal

17 d'Abril de 2018, per Redacció
  • Foto de la darrera caminada del 'Pas a pas'

    Cedida

Un usuari del programa 'Pas a pas' i un afiliat a l’ONCE, acompanyat del seu gos pigall o amb bastó, conformaran les parelles de la nova edició de les caminades saludables que promou l’Institut Català de la Salut (ICS) a través dels seus quatre Equips d’Atenció Primària (EAP) de la ciutat de Reus, en col·laboració amb la regidoria de Salut. La caminada serà el dimecres, 18 d’abril, amb sortida a les 10 del matí, des de la plaça de la Llibertat, i arribada a dos quarts de 12 a la plaça del Mercadal.

L’ONCE se suma a aquesta caminada amb la voluntat de promoure entre els seus afiliats la importància de l’activitat física per mantenir una bona salut. El programa 'Pas a pas', liderat per diferents professionals d’infermeria dels EAP ubicats al CAP Sant Pere, al CAP Llibertat i al CAP Horts de Miró, disposa de quatre grups de caminadors que, en total, aquest any passen del centenar de participants. Els caminadors, després de passar els tests de salut programats pels professionals sanitaris, caminen dos dies a la setmana, amb diferents recorreguts d’una hora. El tècnic en educació física de la regidoria de Salut dirigeix l'activitat física que es complementa amb estiraments, higiene postural i seguiment de l'estat físic.

La temporada actual del programa, iniciada el passat mes d’octubre, s’allargarà fins al juny de 2018. En total, es realitzaran 68 caminades i s'acumularan un total de més de 500 kilòmetres.

Més que activitat física

Els caminadors també tenen l'oportunitat de conèixer les rutes turístiques i culturals de Reus, amb visites a museus i llocs d'interès patrimonial i històric de la ciutat. A més, els participants reben formació amb cursos de salut. 

Un altre objectiu d’aquest programa és que els grups de caminadors es tornin autònoms i que, per tant, que no necessitin el monitoratge dels professionals sanitaris. 

COMENTARIS (0)

Reportatges