Cookie control
Dilluns, 21 de Setembre de 2020

El projecte de l'hotel al Pallol es desencalla amb la sol·licitud per enderrocar l'última finca de l'àmbit

La promotora Ginkoplanet és la responsable del futur equipament, llargament esperat a la ciutat

26 de Desembre de 2017, per ACN
  • Imatge del solar on s'ha d'ubicar el futur hotel

    Enrique Canovaca

El projecte d'un hotel a l'àrea del Pallol de Reus es desencalla. La promotora del projecte ha sol·licitat la llicència d'enderroc de l'únic bloc que queda dempeus en aquesta cèntrica zona comercial i ja ha rebut el corresponent vistiplau. L'enderroc de l'última finca privada (un vell i solitari edifici que desentona entre l'estètica de la moderna zona comercial) suposarà l'alliberament de l'àmbit on es vol construir l'hotel, d'un total de 83 habitacions i un restaurant, segons el projecte inicial que va presentar fa poc més d'un any.

Amb tot, ja fa temps que s'arrossega aquesta iniciativa, amb constants retards i la crisi econòmica pel mig. El projecte es remunta a una dècada enrere i ha passat per mans de més d'una promotora. Es van anar enderrocant edificis, però la falta d'entesa amb un darrer propietari havia bloquejat el desenvolupament del projecte que ara, finalment, sembla agafar embranzida després que el passat mes de maig  es donés a conèixer que Ginkoplanet havia adquirit la darrera finca privada a tocar del futur equipament. El Pallol, en ple centre històric de Reus, durant anys va funcionar d'aparcament de zona blava en superfície.

El que havia estat un sector molt deteriorat, llueix, des del 2007, com a zona comercial, residencial i aparcament subterrani, en un macrocomplex que va dur a terme Núñez i Navarro, després d'un llarg procés de remodelació del nucli antic. En un extrem de l'àmbit, a la zona de la plaça d'Evarist Fàbregas, s'hi va plantejar el projecte d'un hotel, que no es va acabar de materialitzar. La inversió va arrencar, però a ritme lent, canvis de mans i la irrupció de la crisi i l'Ajuntament va haver de fer un nou concurs. Ara, però, sembla que avança per bon camí.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, anunciava, fa pocs dies, que ja hi ha la llicència d'enderroc sobre l'únic immoble en l'àmbit on s'hi projecta l'hotel -i que ha estat un impàs per poder avançar el projecte. En total, la superfície que ocuparà serà un 56% de concessió administrativa de l'Ajuntament i un 44%, de propietat privada. Segons fixen les condicions amb què va sortir, de nou, a concurs el projecte (que incloïa la compra de dues finques), quedava estipulat que almenys el 51% de la superfície, com a mínim, s'ha de destinar a usos hotelers, amb un establiment de quatre estrelles com a mínim.

Segons fonts municipals, la resta de l'espai, d'acord al Pla General d'Ordenació Urbana, admet altres usos com el comercial. L'adjudicació queda fixada en 50 anys, amb la possibilitat d'un termini addicional màxim de 10 anys més. La promotora, Ginkoplanet, va comprar aquesta finca en qüestió després de llargues negociacions amb la propietat, i ara el següent pas serà el seu enderroc a fi que el futur equipament pugui ocupar tot l'àmbit de la plaça. L'execució de l'enderroc es podria dur a terme passades les festes, si bé des de la promotora no es volen declaracions sobre el calendari de les obres. Actualment, a la ciutat de Reus, disposa de dos hotels: el Gaudí, en ple centre, i l'Hotel NH, més a l'extraradi.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges