Dimarts, 23 d'Octubre de 2018

El PSC de Reus demana retornar les competències als ajuntaments en matèria de polítiques d’igualtat

Una segona moció al ple d'aquest divendres sol·licita la llibertat de l’exvicepresident del Govern i dels set exconsellers

28 de Novembre de 2017, per Redacció
  • El portaveu socialista a Reus, Andreu Martín

    Cedida

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Reus demanarà al ple d'aquest divendres que el govern de l’Estat iniciï els tràmits per a les modificacions legislatives necessàries per retornar les competències als ajuntaments en l’exercici de les polítiques d’igualtat i contra la violència de gènere. 

Els socialistes fan aquest proposta des del convenciment que “és imprescindible comptar amb estructures municipals i dels recursos corresponents per poder fer prevenció, atenció, informació i assessorament, protecció i acompanyament a les víctimes de la violència de gènere i als seus fills i filles”, tal com ha detallat el portaveu del grup municipal, Andreu Martín.  Per aquest motiu, la moció també demana, via transferència als consistoris, un increment de 20 milions d’euros durant els propers cinc exercicis per poder desenvolupar les mesures que contempla el Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere, aprovat recentment.

El portaveu socialista posa de manifest que "per contribuir a eradicar la violència de gènere calen mesures polítiques i institucionals des dels diferents àmbits que abordin el problema de manera integral". Així mateix, Andreu Martín assegura que "no es podrà avançar en aquest camp si no s’estableixen mecanismes de coordinació entre les diferents administracions i institucions amb responsabilitat en la matèria, però tampoc si no es doten dels recursos econòmics i de personal especialitzat".

Excarceració del vicepresident i els consellers destituïts

Una segona moció del PSC demana la revisió de l’acte judicial de l’Audiència Nacional de caràcter cautelar, que ha dictat presó incondicional i sense fiança per al vicepresident del Govern destituït, Oriol Junqueras, i dels seus set consellers. La proposta també sol·licita la seva posada en llibertat.

Per Martín "el respecte escrupolós a les decisions judicials dins el marc del nostre Estat de Dret, no hauria de ser un obstacle per poder avaluar aquestes decisions, més encara quan resolucions com la de l'Audiència Nacional comporten la pèrdua de llibertat de representants dels ciutadans de Catalunya, elegits democràticament".

La moció també interpel·la a totes les institucions implicades directament i que "aconsegueixin plegats afavorir un marc de resolució política, mitjançant l’acord i el diàleg".

 

COMENTARIS (1)

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  28 de Novembre de 2017

Menys paraules!

Si realment voleu aconseguir-ho és el moment de demanar-ho al 'Gobierno Central' on teniu capacitat per fer-ho. Parlar aquí només serveix per ocupar espais als mitjans. Voleu solucions o no? A treballar on cal!