Dilluns, 21 de Maig de 2018

El PSC denuncia 'entrebancs' en la tasca de control al govern

Els socialistes diuen haver rebut 'respostes esbiaixades' quan han demanat informació a l'equip del batlle Pellicer

14 de Setembre de 2017, per Redacció
  • El grup municipal del PSC, durant una sessió plenària

    Enrique Canovaca

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Reus ha denunciat "entrebancs a l’oposició" a l'hora d'exercir "la tasca de control al govern de la ciutat". Els socialistes han lamentat "les dificultats a l’hora d’obtenir informació sol·licitada" per part de l'equip del batlle Pellicer. El portaveu de la formació a l'oposició, Andreu Martín, ha explicat que el seu grup ha enviat "múltiples instàncies" als diferents departaments de l’Ajuntament i que aquestes "o bé no han estat respostes, o la informació que s’ha facilitat és esbiaixada o incompleta".

Volen 'una resposta urgent' del govern

"Es tracta d’una situació anòmala i sense cap justificació que dificulta i distorsiona la nostra funció de fiscalitzar l’acció de l’equip de govern", ha carregat. És per això que el PSC ha registrat una pregunta de cara al ple d'aquest divendres en què demanarà al govern que "expliqui els motius pels quals hi ha un bon nombre d’instàncies presentades pel PSC sense contestar". De passada, els socialistes exigiran que "tota la informació sol·licitada pendent es lliuri amb caràcter urgent aquest mes de setembre".

Algunes de les qüestions sobre les quals els socialistes han demanat informació fan referència al nombre de places de residència per a gent gran que pertoquen a la nostra ciutat, a les reduccions de jornada que afecten el personal del departament de Serveis Socials o a les visites a les escoles dels educadors socials. A més, el grup liderat per Martín ha preguntat sobre el Banc d’ajudes tècniques (BAT), les beques menjador i el lloguer social, entre d'altres. "Són qüestions que estem convençuts que no s’estan gestionant bé i que caldria millorar. Però la manca d’informació no deixa que la nostra fiscalització es desenvolupi com cal, ha criticat el PSC reusenc.

El portaveu ha recordat que el Reglament òrganic municipal (ROM), en el seu article 35, "estableix el dret de tots els regidors i regidores a obtenir informació d’àmbit municipal que es trobin a mans dels serveis de la corporació i que resultin necessaris per al desenvolupament de la seva funció". "No facilitar informació demostra que no hi ha cap voluntat de transparència per part del govern. No n’hi ha prou en posar en marxa un web i fer una comissió de tant en tant. La situació és lamentable i inadmissible", ha reblat Martín.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges