Divendres, 29 de Març de 2024

El PSC durà una moció al ple per tal que la Generalitat financiï les escoles bressol

Es pretén, a més, recuperar la subvenció que atorgava als ajuntaments abans de la crisi

04 d'Abril de 2017, per Redacció
  • Alumnes d'una escola bressol municipal, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital

Que la Generalitat torni a assumir el finançament de les escoles bressol públiques el curs 2017-2018 i recuperi la subvenció que atorgava als ajuntaments amb anterioritat a la crisi econòmica. Aquest és l’acord que proposa la moció del PSC al ple d’aquest proper divendres i que demana que el departament d’Ensenyament elabori una nova proposta de corresponsabilització de costos i el sosteniment de places per a infants de 0 a 3 anys.

Pèrdua de recursos econòmics a les escoles bressol

El portaveu del grup municipal reusenc, Andreu Martín, ha recordat que la relació convenial entre la Generalitat i els ajuntaments es va trencar a partir del curs 2012-2013, deixant de complir les previsions pressupostàries. "I aquest fet esdevé especialment greu després que el departament d’Ensenyament hagi reconegut que va transferir més de 81 milions d’euros que estaven assignats a les escoles bressol públiques cap a l’escola concertada", ha denunciat.

Aquests diners, s'ha apuntat des de la formació, corresponien a les partides previstes pels anys 2012 i 2014, i els transvasaments dels diners van significar que les llars d’infants perdessin entre el 85 i el 90% dels recursos econòmics que havien de rebre. "Un fet especialment greu en el cas de Reus, per tenir una de les xarxes d’escoles bressol més important de Catalunya", segons Martín, per a qui davant d’aquesta realitat, "l’Ajuntament hauria d’estar especialment interessat en liderar la reclamació del finançament".

Martín ha remarcat també que “la inversió en escola pública és la millor garantia per mantenir una societat cohesionada i amb igualtat d’oportunitats. Per això, ha de ser una prioritat pel Govern, ha matisat el socialista i en particular la dels infants de 0 a 3 anys”. “Per contra, se’n desentén trencant el principi de corresponsabiltzació amb els ajuntaments, reduint o fins i tot anul·lant les possibilitats d’accedir a una educació de qualitat, fonamental i decisiva en aquest tram d’edat”, ha revelat.

En aquest sentit, ha posat de manifest que el finançament de les places ha passat en els últims anys de 1.800 euros per alumne i any a zero per tant del govern autonòmic i que les diputacions, “que han hagut d’acudir en auxili dels municipis”, han assignat ràtios per alumne molt inferiors a les que estaven cobertes pressupostàriament.

Ciutat lliure del tràfic de dones i infants destinats a la prostitució

Una segona moció socialista demanarà que l’Ajuntament s’adhereixi a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució i participi de totes les accions que se’n derivin. Martín ha explicat que “la prostitució és una forma d'explotació que ha de ser abolida i no una professió que cal reglamentar perquè és una forma de violència de gènere extrema. No podem regular que es pagui una quantitat de diners pot transformar aquest abús en una ocupació, al que se li vol donar el nom de treball sexual”.

“L’administració ha d'implicar-se activament, avui més que mai, en aquesta lluita per la igualtat d'homes i dones apostant per l'abolició de la prostitució”, ha afegit. En aquesta línia, la moció també instarà l’Ajuntament a dissenyar campanyes periòdiques per sensibilitzar i convèncer a la població que "la prostitució és igual a violència de gènere i explotació sexual de les dones", ha conclòs Martín.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics