Divendres, 22 de Febrer de 2019

El PSC proposarà al ple mesures per fomentar l'habitatge de lloguer

Una segona moció socialista centrarà el debat en l'eutanàsia

13 de Setembre de 2018, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de pisos en venda o lloguer a Reus

    Reusdigital.cat

El grup municipal del PSC defensarà dues mocions al ple del proper dilluns. D'una banda, una proposta de resolució de mesures per a l'accés als habitatges amb preus de lloguer "justos i estables". Una segona proposta és de suport al dret a morir dignament i a la despenalització de l'eutanàsia. Els socialistes han registrat també dos precs que fan referència a la instal·lació d'un pas de vianants i altres millores a l'avinguda de Falset i a l'estat de conservació del monòlit de Salvador Allende, al barri de Sant Josep Obrer.

Conveni amb la Generalitat

 D'aquesta manera, i en el primer cas, el PSC assenyala en l'exposició de motius que "l'esclat de la bombolla immobiliària va posar en evidència les limitacions de la promesa de l'accés universal a l'habitatge de propietat", fet pel qual el lloguer "s'ha convertit en l'única alternativa per a moltes persones". La reforma promoguda pel PP de la Llei 4/2013, de a més diversos ajuts públics, com la Renda Bàsica d'emancipació.

Tenint en compte a més que "els preus dels lloguers han pujat de manera significativa", es queixen els socialistes, que fan constar a més que "al voltant del 40% dels assalariats no només no poden accedir a un habitatge en propietat, per la seva escassa solvència, sinó que tampoc poden accedir a un habitatge de lloguer privat".

Per tot plegat, els socialistes instaran la Generalitat a impulsar diverses accions per fomentar el lloguer, des de campanyes de comunicació fins a l'impuls de mesures econòmiques en aquest sentit, així com establir un servei de mediació per tractar els impagaments. Finalment, es demanarà que s'estableixi un conveni de cooperació entre la Generalitat i el municipi per tal que es puguin dur a terme des de Reus "les tasques d'inspecció i control de l'impost de pisos buits". 

En el capítol de precs i preguntes, el PSC demanarà que s'estudiï fer un pas de vianants davant de l'antiga fàbrica Busquets a la carretera de Falset, així com una parada de l'autobús de la linia 31 que passa per davant (en dos sentits) i que s'instal.lin papereres a diferents alçades de la vorera des de la plaça de les baldufes fins a l'alçada del barri Pelai.  Es pregarà, finalment, que es facin les tasques de neteja i manteniment tant del monòlit de Salvador Allende com de l’enjardinat d'aquest, al barri Fortuny. 

COMENTARIS (0)

Reportatges