Dilluns, 21 de Maig de 2018

El PSC vol establir ajuts per pagar activitats extraescolars

Els socialistes apunten que moltes families no es poden permetre aquestes activitats per manca de recursos

12 de Setembre de 2017, per Redacció
  • Els membres del grup municipal del PSC, al plenari

    Enrique Canovaca

Que l’Ajuntament de Reus estableixi una línia d’ajuts per afavorir la participació dels infants i adolescents amb dificultats econòmiques a les activitats extraescolars en igualtat d’oportunitats. Aquest és l’acord que proposa la moció del PSC al ple d’aquest divendres. El seu portaveu, Andreu Martín, considera del tot necessari que l’Ajuntament promogui polítiques d’accessibilitat a les activitats extraescolars en condicions d’equitat i sense discriminació per motius econòmics, alertant que “tot i que cada cop hi ha més oferta d’activitats de lleure educatiu i cada cop són més els infants que hi participen, es tracta d’un àmbit afectat greument per les desigualtats socials".

El PSC recorda que la convenció de les Nacions Unides sobre els drets dels infants estableix que tots els infants tenen dret a l’educació, a la cultura i al joc per arribar a ser un membre útil de la societat. Reconeix el dret dels infants al lleure i a participar de les activitats artístiques, recreatives i d’esplai i el deure de les administracions a fer-ho possible. “Les activitats de lleure són una excel·lent oportunitat per al seu desenvolupament personal i social i, per tant, cal fomentar-ne l’accés”, ha reblat Martín

‘No puc esperar’, a tots els edificis municipals

Una segona moció del PSC fa referència a la promoció del projecte ‘No Puc esperar’, una iniciativa de l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACCU Catalunya), que estableix acords amb institucions públiques i establiments perquè autoritzin l'ús dels seus lavabos de manera gratuïta i tan ràpidament com es pugui als usuaris amb aquestes patologies.

Tenint en compte que aquest estiu s’hi ha adherit el grup Sagessa, el PSC demanarà que l’Ajuntament ampliï la campanya a tots els edificis municipals. També demana que doni a conèixer el projecte entre la ciutadania i que, mitjançant les entitats comercials de la ciutat, faci una campanya de promoció del projecte entre els establiments de la ciutat perquè se sumin a la iniciativa.

A banda, la moció proposa que identifiqui els establiments que formin part del projecte amb l’adhesiu corporatiu de la campanya, i els inclogui al web municipal, al web www.nopucesperar.cat i a l’App a disposició de les persones beneficiàries de la targeta i col·labori en totes les campanyes divulgatives sobre les malalties digestives per a tota la ciutadania amb les entitats especialitzades.

“Es tracta de fer més fàcil el dia a dia dels malalts que pateixen aquestes malalties i conscienciar la població de les seves necessitats”, ha explicat Martín.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges