Diumenge, 17 de Febrer de 2019

El punt de voluntariat de Reus celebra cinc anys amb una festa al centre cívic del Carme

Fins ara, 331 persones han fet tasques de voluntariat en diverses entitats de la ciutat

09 de Juliol de 2018, per Redacció
  • Vilella, en una trobada al punt de voluntariat de Reus

    Reusdigital.cat

L'Ajuntament de Reus, a través del Punt de Voluntariat i amb la participació activa de persones voluntàries i de les entitats de la ciutat, organitza, aquest dijous, 12 de juliol, a partir de les 6 de la tarda al Centre Cívic del Carme, la festa del cinquè aniversari del Punt de Voluntariat, un servei municipal que depèn de la regidoria de Benestar Social i que gestiona la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).

Des de l'any 2013, l'Ajuntament ofereix aquest servei per tal d'informar, assessorar i orientar les entitats i el conjunt de la ciutadania sobre el voluntariat i fins ara ha facilitat que 331 persones facin tasques de voluntariat a 59 entitats de la ciutat. En els darrers mesos, des de l'1 de gener fins a l’1 de juliol de 2018, a través del Punt de Voluntariat, 24 persones s'han apuntat per participar en algun projecte de voluntariat. Pel que fa a les dades sobre la gestió del Punt de Voluntariat dels cinc anys són les següents. El 2013 hi va haver 43 persones voluntàries i 13 entitats; el 2014, 101 persones voluntàries i 24 entitats; el 2015, 60 persones voluntàries i set entitats; el 2016, 53 persones voluntàries i sis entitats; finalment, el 2017, hi va haver 50 persones voluntàries i quatre entitats. En aquest 2018 s'han registrat 24 persones voluntàries en cinc entitats.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha fet un balanç positiu i ha comentat que «és probable que durant la crisi moltes persones sense feina es plantegessin fer tasques de voluntariat en un moment en què, malauradament, disposaven de més temps lliure i en què les entitats socials, desbordades per la situació, necessitaven més persones voluntàries. Tot i això, cal que Reus continuï tenint un servei de voluntariat potent, ja que té una consolidada i gran xarxa d'entitats i per què així, si esdevenen de nou situacions d'emergència, serà més fàcil fer-hi front».

Celebració del cinquè aniversari

A la celebració d'aquest proper dijous es farà un berenar i un espectacle de ball a càrrec del grup Down Revolution de l’entitat Down Tarragona. L'objectiu d'aquesta festa és "agrair i donar a conèixer la tasca que fan les persones voluntàries en particular i, en general, les entitats que formen part del teixit associatiu de la ciutat", segons fonts municipals.

L'horari d'atenció al públic del Punt de Voluntariat és els dimarts, de 5 a 7 de la tarda, i els dijous, de 10 del matí a 12 del migdia, excepte els mesos de juliol i agost en què només obre dijous al matí. 

COMENTARIS (0)