Cookie control
Diumenge, 05 de Juliol de 2020

El Síndic reclama al govern municipal que lliuri la informació sol·licitada per Ciutadans

Juan Carlos Sánchez espera més transparència a partir d'ara

15 de Novembre de 2016, per Redacció
  • Els quatre regidors de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus

    Cedida

El Síndic de Greuges de Catalunya ha demanat a l'alcalde de Reus que "adopti les mesures oportunes" per tal que les peticions d'informació que formulin els grups municipals "en l'exercici de les seves funcions de control sobre l'activitat de l'equip de govern rebin resposta en el termini establert legalment". D'aquesta manera, el Síndic ha donat resposta a la queixa presentada el mes passat per Ciutadans, per "la manca de resposta" per part del govern local a més de 150 instàncies de petició d'informació presentades per C's des de l'octubre del 2015 fins ara.

En una carta tramesa a la formació taronja, el Síndic ha assegurat que no existeixen circumstàncies que donin cobertura "al retard tan prolongat que ha patit una part significativa de les peticions formulades pel grup de Ciutadans".

El Síndic de Greuges també recorda a laAlcalde que l'accés dels càrrecs electes a la informació municipal "rep al nostre ordenament jurídic un reconeixement singular", fonamentat en les seves funcions de "control democràtic de l'acció de govern municipal", que comporta un termini de resposta de 4 dies i el silenci administratiu positiu, en el cas de no respondre la sol·licitud en aquest termini.

En la seva carta, el Síndic ha afegit que "la transcendència de la funció de control democràtic sobre l'activitat municipal justifica aquest tractament singular i requereix de l'equip de govern i de l'administració municipal un esforç per fer possible aquest accés en les condicions establertes pel legislador", i amb més motiu ara amb la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

El portaveu de C's al consistori reusenc, Juan Carlos Sánchez, ha demanat al govern local que "escolti les seves valoracions i els doni resposta immediata". "Davant la petició del Síndic, esperem que a partir d'ara l'equip de govern de Reus no continuï en la línia de no lliurar informació, que sigui més transparent i que faciliti a C's tota la documentació que encara resta pendent de resposta", ha manifestat Sánchez.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics