Dimarts, 22 de Gener de 2019

El Teatre Bartrina, escenari de la quarta Trobada de Cançó Improvisada a Secundària

Aquest dimecres tindrà lloc l'activitat protagonitzada per fer pedagogia i fomentar l’ús de la llengua catalana, la creativitat i la improvisació oral entre els estudiants

15 de Maig de 2018, per Redacció
  • Cartell de la IV Trobada de Cançó Improvisada a Secundària

    Cedida

L'alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO de l'Institut Salvador Vilaseca de Reus, de l’Escola Sant Nicolau de Sabadell i de l’Institut Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès, protagonitza aquest dimecres, 16 de maig, d'11 del matí a 1 del migdia al Teatre Bartrina, la quarta edició de la Trobada de Cançó Improvisada a Secundària. Es tracta d'una iniciativa promoguda per l'Institut Salvador Vilaseca com una eina pedagògica per fomentar el coneixement i l'ús de la llengua catalana, així com l'enginy i la capacitat d'improvisació oral dels estudiants.

Eina pedagògica

La cançó improvisada és una mostra de la cultura popular arrelada a Catalunya que mitjançant l'ús de la llengua catalana conjuntament amb la música permet que la capacitat d'improvisació esdevingui un valor que enriqueix la capacitat d'expressió.

La regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, ha destacat els avantatges i les competències que promou la pràctica de la cançó improvisada, en especial "la utilització de la llengua oral catalana i la música a través de melodies populars per aprendre a improvisar, fer partícips als joves d'una pràctica musical amb gran tradició al país i compartir amb altres estudiants d'arreu de Catalunya el goig per la cançó improvisada i el cant oral"

Sardà afegeix que en aquesta edició s’ha convidat les direccions i els especialistes de música i català d'altres centres de Reus per fomentar a l’alumnat "per participar en futures edicions". L'Institut Salvador Vilaseca ha incorporat des de fa uns anys aquesta pràctica pedagògica a l'ensenyament musical.

Aquesta activitat té el suport de la regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística de Reus i enguany s’emmarca en la programació de Reus, Ciutat de la Música, on hi col·laboren, també, Carrutxa i els glosadors Mireia Mena i Guillem Baulies.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges