Dissabte, 20 d'Abril de 2024

'El vins catalans tenen una gran qualitat'

La Guia Peñín destaca a Reus la bona relació qualitat preu dels vi de DO Catalunya i Conca de Barberà en relació en altres de l’Estat

23 de Març de 2018, per Adrià Díaz Bages
  • El tast s'ha fet a l'estació enològica de Reus

    Adrià Díaz Bages

  • Vins DO Catalunya i Conca de Barberà

    Adrià Díaz Bages

És llicenciat en enginyeria química, fa diversos anys que es dedica a la cata de vins, i és un dels professionals que formen part de la Guia Peñín, un manual de vins que recorre tot l’estat espanyol i que es dedica a qualificar i promoure els millors productes relacionats amb el món vinícola. Juan Luis Morales ha estat aquest passat dijous al migdia a l’Estació enològica de Reus, on s’ha convidat als mitjans per donar a conèixer les primeres impressions dels tastos de vins Denominació d’Origen Catalunya i Denominació d’Origen Conca de Barberà. Alguns dels presentats formaran part de la 'Guía Peñín de los Vinos 2019'.

11.600 vins i més de 50 zones de producció 

“L’època de tast sol ser entre el gener i el juliol d’un total d’11.600 vins, i també visitem entre 50 i 60 zones de producció”, ha destacat Morales, que a l’hora de definir la condició general dels vins catalans ha assenyalat que la qualitat anual del vi negre és major que altres anys, així com del vi blanc, “que ha donat un salt de qualitat important” respecte altres collites. “El nivell del vi blanc està bastant bé, i és superior al d'altres zones. Ens agrada visitar la zona de producció, impregnar-nos del clima, l’aroma, dels ingredients, de tot en definitiva”, ha afirmat l'expert, ja que segons la zona cada varietat creix de manera diferent i “es nota la diversitat”. Segons la climatologia i les particularitats de cada zona, el vi té unes propietats i un sabor característic. “Com més al nord, més àcid és el vi”, ha explicat, i a Catalunya aquesta acidesa “és molt més suau”.

Vins catalans, més qualitat

“La qualitat i el preu dels vins catalans són més alts que en altres zones de l’Estat Espanyol”, ha assegurat Morales, després de destacar les propietats dels vins de Denominació d’Origen Catalunya. “La qualitat dels vins blancs i rosats en general és més alta que en d’altres zones de producció, degut al clima i a les condicions favorables de les quals gaudeix, i en general això passa a tot Catalunya", ha declarat, tot fent referència a la tradició vinícola catalana i a la seva alta qualitat. “És una terra de gran tradició de vins, i això es nota”, ha subratllat. També ha destacat el poder de conservació dels vins amb més temps de DO Catalunya i Conca de Barberà: “Aguanten molt bé, i no s’oxiden fàcilment”, ha remarcat.

De la Guia Peñín en formen part quatre professionals del tast. Com a novetat destaca el fet de que tres setmanes després d’aquesta avaluació, sortiran les puntuacions en línia, per afavorir el 'feedback' amb el públic”, ja que abans només es mostraven les valoracions al final a la guia que sortia a l’octubre.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

cata de vins jose luis morales guia peñin 2018 reus

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics