Dilluns, 10 de Desembre de 2018

El vot de qualitat de Pellicer valida la designació de la gerent de l'Institut Municipal Reus Cultura

Pilar Puig assumeix el càrrec tot i la negativa de C's i PP al ple d'aquest dilluns

30 d'Octubre de 2017, per Marc Busquets
  • Entrada a l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC)

    Reusdigital.cat

La sessió plenària d'aquest dilluns ha tractat la designació de la direcció i gerència de l'Institut Municipal Reus Cultura, figura convocada temps enrere. La regidora de Cultura del consistori, Montserrat Caelles, ha apuntat que el tribunal ha avaluat totes les candidatures rebudes i que s'ha sotmès a votació el nomenament de Pilar Puig. Aquesta s'ha hagut de repetir perquè hi ha hagut 11 vots a favor (els del govern), 11 en contra (cinc de la CUP en absència de Marta Puig, C's i PP) i les quatre abstencions dels regidors del PSC. El vot de qualitat de l'alcalde, Carles Pellicer, ha decantat la balança cap als interessos del govern. 

Des del PP, Dolors Comte ha agraït a Caelles haver informat del procés "en tot moment" però ha negat el suport a la proposta del govern "perquè hem perdut tota la confiança". En una línia similar a Comte s'ha expressat des de C's la regidora Pepa Labrador.

"Vam dir que intentaríem ajudar i per això vam demanar un pla d'acció cultural que per ara no tenim. Per currículum no hi tenim cap problema, però el debat hauria de ser què volem fer, no a qui contractem", ha detallat per part seva la socialista Sandra Guaita. "No tenim res en contra de Puig, creiem que és vàlida, però no trobem que sigui el que ens cal, perquè no té vinculació amb el món cultural", ha qüestionat la cupaire Mariona Quadrada. "Ens preguntem si no hi havia cap altre candidat més vinculat al territori i a la seva cultura", ha seguit, tot queixant-se de passada que l'equip actual de l'institut "no ha estat tingut en compte" a l'hora de detectar les necessitats existents per cobrir.

Quadrada ha estat més crítica quan ha apuntat que, "per al govern, sembla que la cultura només serveix per vendre". "Lamento que per motius ideològics no es doni suport a la cultura, que voldríem que sigui inclusiva", s'ha defensat Caelles. 

La contractació de la directora i gerent "completa la transformació dels organismes autònoms municipals vinculats a l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb la fusió de l’Institut Municipal d’Acció Cultural i l’Institut Municipal de Museus de Reus en ún únic òrgan, l'Institut Municipal Reus Cultura", han detallat fonts municipals.

Aquesta reestructuració, aprovada pel ple de l’Ajuntament el passat mes de desembre, va suposar la unificació de la direcció estratègica, la racionalització dels recursos, la modernització de l’estructura de gestió, la polivalència dels equips de treball i la millora de l’eficiència pressupostària.

COMENTARIS (2)

Comentaris

Peretó  31 d'Octubre de 2017

Imparcialitat?

Poc destaqueu que la CUP també vota que no a tot. Només són el PP i Ciutadans els que "bloquegen"? Molt imparcials no sou...

Joan Anton Carricondo Oyonate  30 d'Octubre de 2017

Qui treballa pels reusencs?

Manifestar-se sempre en contra és un model de ciutat? Crec que no! La intel·ligència de certs regidors no dona per més? Si és així que vagin a plantar patates, farien un favor a l'economia! Prou d'idees sense capacitat constructiva i aneu per feina.

Reportatges