Els Armats de la Sang faran una sortida extraordinària pels carrers de Reus

L'acte se celebra aquest dissabte, sota el nom de 'Milites Romanorum'

31 de Març de 2017, per Redacció

  • Imatge dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang

    Cedida

El dissabte, 1 d’abril, a partir de les 6 de la tarda, els Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist efectuaran una cercavila extraordinària pels carrers i places del cas antic de la ciutat, finalitzant amb una gran exhibició a la plaça de La Llibertat. Aquest inusual acte en dies fora dels actes habituals de Quaresma i de Setmana Santa, els Armats de la Sang l’anomenen 'Milites Romanorum', del llatí 'Soldats Romans', i aquesta serà la segona vegada que es realitza en la tricentenària història de la Cohort Romana.

El primer es va fer l’any 2009 amb motiu del quart Congrés Català de Confraries de Setmana Santa a Reus i es va celebrar a la plaça del Mercadal. Aquesta segona edició del 'Milites Romanorum' té dues connotacions importants pel motiu pel qual es realitza, una, la capitalitat de la Cultura Catalana de Reus 2017; i segona, l’agraïment a la ciutadania en general pel massiu suport en la campanya de micro mecenatge #50éspossible per aconseguir les vint uniformitats romanes que faltaven per assolir la xifra històrica de les 50 unitats.

Pels voltants de les 7 del vespre està previst l’arribada dels cinquanta components amb els cinquanta vestits nous a la plaça de La Llibertat, on està previst veure la totalitat de les maniobres i 'Cadenes' que executen a la Solemne Processó del Sant Enterrament el Divendres Sant a la nit.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.