Divendres, 18 de Gener de 2019

Els Avis i Àvies per la Llibertat lliuren més de 200 cartes de protesta al Síndic de Greuges

Han programat una manifestació més àmplia el dissabte 23 de desembre amb la presència de colles castelleres i elements festius

18 de Desembre de 2017, per Josep Gallofré
  • Josep Sierra entrega les cartes individuals al Síndic de Greuges

    Josep Gallofré

  •  

  •  

  •  

  •  

Amb motiu de la presència del Síndic de Greuges a Reus al centre cívic del Carme, el col·lectiu d'Avis i Àvies per la Llibertat ha lliurat més de 200 cartes individuals de protesta contra la prohibició de la Junta Electoral de concentrar-se a la plaça del Mercadal. Així mateix, també han presentat 130 signatures.

Els avis i àvies seguiran concentrant-se cada dia, a les 12 del migdia, al Mercadal mentre duri la campanya electoral i també el dia de les eleccions. "Allà xerrem i esperem que passin els dies de la prohibició", ha expressat Josep Sierra, un dels portaveus del col·lectiu. En aquest sentit, ha anunciat que el divendres 22 es manifestaran amb normalitat i el dissabte està prevista una convocatòria extraordinària "on convidem a tothom". Està previst que hi hagi un vermut popular i la presència de colles castelleres i elements festius. "Volem que sigui una concentració rellevant per compensar tots aquests dies", ha dit Sierra.

Una carta emparada per l'Associació d'Advocats Voluntaris 1 d'octubre

El text de les cartes entregades al Síndic de Greuges ha estat supervisat per l'Associació d'Advocats Voluntaris 1 d'octubre. Un dels representants del col·lectiu, Toni Fullat, ha explicat que es presenta la queixa "després de descartar el recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè no estàvem a temps i s'apropaven les eleccions".

Fullat ha deixat clar que, en termes jurídics, és del tot "legítim donar la teva opinió i manifestar-se durant una campanya electoral". "Arribaríem a l'absurd si només poguessin dir la seva els caps de llista dels partits", ha reblat. Pel que fa a les concentracions dels Avis i Àvies per la Llibertat, l'advocat no ho considera "un acte partidista ni electoral" i consideren que negar "la reivindicació dels drets fonamentals i humans és una absurditat i no té cap mena de raó en l'any que vivim". 

Cal recordar que la Junta Electoral va prohibir, a finals de novembre, manifestar-se per demanar la "llibertat dels presos polítics" i, després que canviessin el seu lema, dilluns de la setmana passada els va comunicar que tampoc es podien concentrar per la "defensa dels Drets Humans".

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

COMENTARIS (0)

Reportatges