Dijous, 25 d'Abril de 2024

Els brots de paneroles es redueixen un 40% amb el nou sistema de control

L'Ajuntament de Reus paga 33.845 euros a una empresa externa per fer aquests treballs

11 d'Abril de 2017, per Redacció
  • Inici d'un tractament contra les paneroles

    Cedida

L’Ajuntament de Reus ha reduit en un any un 15% el número d’avisos de la ciutadania per problemes vinculats a l’aparició de paneroles i altres insectes; i ha fet rebaixar els brots de paneroles en un 40%. Són les dades principals del balanç del primer any de funcionament del nou servei de tractament contra les paneroles i altres insectes que ha assumit Aigües de Reus.

Des de l’abril de 2016, l'empresa municipal s’encarrega de la gestió dels serveis de prevenció i control de les plagues de paneroles i insectes a Reus, mitjançant una empresa externa de serveis, amb l'objectiu d'ampliar els recursos destinats a aquestes actuacions preventives.  Cal destacar que aquest servei (al marge de la lluita contra les paneroles) també inclou el tractament per altres plagues com són mosquits, vespes, formigues o mosques.

Les dades indiquen que l’any 2015 es van registrar 132 avisos de la ciutadania, alertant de la presència de paneroles; mentre que el 2016 la xifra es va veure reduïda a 115 casos (un 15% menys). No obstant això, cal remarcar que en un alt percentatge d’aquestes alertes (41%), els tècnics no detecten la presència de cap plaga. Els avisos on sí que van ser detectades paneroles van ser un total de 70, mentre que el 2015 van ser 115. És a dir, els brots de plagues es van reduir fins a un 40% en menys de dotze mesos.

El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, afirma que “sembla evident que el que ens diu l’estadística és que hem de seguir amb l’actual sistema de control de plagues, que ens permet fer tractaments preventius periòdics en tota la ciutat amb molt bon resultat”. Més enllà d’una qüestió estadística i pràctica, Rubio també destaca “la importància, que té aquest treball quotidià a l'hora d'evitar un problema aparentment petit, però que ocasiona un gran malestar als ciutadans quan es produeix en els espais que habitem o freqüentem”.

Intervencions en funció del nivell d'incidència

L’actual sistema ha permès establir una divisió de la ciutat en tres nivells diferents d’incidència, amb la qual cosa és possible aplicar tractaments continuats amb freqüències més o menys intensives. En les àrees d’afectació màxima es duen a terme 12 intervencions anuals tot utilitzant tractaments preventius amb gel, polvorització o nebulització i mitjançant tractaments especials amb nous productes d’alta duració. 

Per la seva banda, en les àrees d’afectació mitjana o baixa, es realitzen 6 i 4 tractaments preventius anuals, respectivament. Finalment, sempre que és necessari, i en sorgir avisos o problemes puntuals, també es fan tractaments correctius amb productes de fumigació, tant dins com fora de la pròpia xarxa de sanejament. El pressupost anual del servei que es presta a través de l’empresa subcontractada Biocontrol, sota la supervisió d’Aigües de Reus, és de 33.845 euros.

La lluita contra les plagues també inclou servei telefònic de 24 hores els 365 dies de l’any per tal d’atendre les incidències i ser més resolutius a l’hora de donar resposta. Per tal de donar resposta a les possibles incidències, qualsevol ciutadà es pot posar en contacte a través dels canals habituals de l’Ajuntament o bé mitjançant Aigües de Reus. En els casos d’emergència, també es pot contactar a través del telèfon 24 hores d’avaries de la societat municipal.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics