Dijous, 18 d'Octubre de 2018

Els Estats Units acusa el reusenc Pedro Fort d'una estafa piramidal de 20 milions d'euros

09 de Novembre de 2017, per Redacció
  • Pedro Fort, en una imatge d'arxiu

    Cedida

La Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC) ha presentat una querella als tribunals de Florida contra el reusenc Pedro Fort com a responsable d'una trama piramidal a Internet amb una estafa de 20 milions d'euros a 150.000 persones, segons informa 'El País'.

Fort oferia estafes piramidals que prometien rendibilitat del 120% en només dos mesos a través de la venda de paquets d'anuncis publicitaris. Tal com explica 'El País', l'Estat espanyol és el més afectat, seguit de França, Colòmbia, Veneçuela i Mèxic.

La querella de la SEC, revela que Fort va atraure entre el juliol de 2014 i el febrer de 2016 més de 32 milions d'euros a través de diverses pàgines web. D'aquests, només va retornar als inversors 12,67 milions. Així mateix, segons la querella a la qual ha tingut accés 'El País', Pedro Fort va transferir milions de dòlars a paradisos fiscals com Dominica entre el juliol de 2015 i el gener de 2016. L'acusat va desviar "per usos personals" més de 3,7 milions d'euros, amb els quals va comprar una casa a Miami, va viatjar amb jets privats o va adquirir joies i vehicles.

La SEC demana que el cas se sotmeti a un judici amb jurat, ja que considera que Fort va violar gairebé "una desena de lleis federals". El jutge del cas ha accedit a la petició d'adoptar mesures cautelars, com la congelació dels actius de Fort i les seves empreses als Estats Units. La SEC també ha demanat la repatriació al país americà dels fons enviats a paradisos fiscals.

 

COMENTARIS (0)