Dilluns, 10 de Desembre de 2018

Els joves de 'Coopera Reus' milloren les condicions d'habitatge de famílies vulnerables

S'allotgen a l'escola Mowgli per fomentar la cohesió social i fan altres activitats de grup

19 de Juliol de 2018, per Redacció
  • Imatge de les regidores amb part dels joves de 'Coopera amb Reus'

    Cedida

Les regidores de Benestar Social, Montserrat Vilella, de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, i d'Ensenyament i Política Lingüística d’Ensenyament, Maria Dolors Sardà, han visitat aquest dijous el camp de treball 'Coopera amb Reus', organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol, que enguany ha arribat a la sisena edició.

Un total de 24 joves d’entre 14 i 17 anys participen del 7 al 21 de juliol en aquesta iniciativa, en la qual ajuden a millorar les condicions d’habitatge de les persones que, segons el criteri dels professionals de la regidoria de Benestar Social, més ho necessiten. D’aquesta manera, també realitzen una tasca de sensibilització sobre la realitat social, s'ha subratllat des de l'Ajuntament.

Per tal de potenciar l'aspecte comunitari, totes les persones que participen del camp de treball s’allotgen a l’Escola Mowgli. Una proposta que s'ha fet a través del pla comunitari del barri Gaudí, gestionat per l'àmbit de dinamització comunitària i cohesió social de la regidoria de Benestar Social, ja que els tres habitatges on es realitzen les tasques del camp de treball s’ubiquen en aquesta zona de la ciutat.

Aquest camp de treball forma part de l’oferta d’estiu de la Direcció general de Joventut del Departament de Treball Afers Socials i Famílies. I compta, a través d’un conveni amb l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració dels professionals de Joventut de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència. Els objectius de 'Coopera amb Reus', s'ha exposat des de l'Ajuntament, són fomentar els valors de la solidaritat, la participació ciutadana i l’acció comunitària.

Per aconseguir-ho, s’incideix en dos àmbits de treball. D’una banda, la realització de tasques, com per exemple pintar les parets i els sostres interiors dels habitatges, per contribuir a la millora de les condicions de vida de les persones amb més dificultats socioeconòmiques.

D’altra banda, la sensibilització amb les necessitats de les altres persones mitjançant la solidaritat. A més de pintar els habitatges, realitzen altres activitats complementàries per conèixer millor el seu entorn, com excursions per la demarcació per observar la flora i la fauna del territori o la ruta del modernisme per adquirir coneixements sobre la història i la cultura de la ciutat.

La Fundació Escolta Josep Carol contribueix a enfortir el projecte educatiu d’Escoltes Catalans mitjançant el suport a la tasca associativa, la generació de pensament i el desenvolupament de projectes, serveis i recursos en l’entorn educatiu.

COMENTARIS (0)

Reportatges