Dissabte, 18 d'Agost de 2018

Els musulmans del Baix Camp rebutgen uns actes que els ‘estigmatitzen’ com a comunitat

Valoren convocar una concentració de rebuig durant aquesta setmana al Mercadal

  • Mohamed Said Badaoui, portaveu de la comunitat musulmana al Baix Camp, als estudis de LANOVA Ràdio

    Enrique Canovaca

  • Mohamed Sais Badaoui, a la concentració de divendres passat a la plaça del Mercadal

    Isabel Martínez

“Doblement dolguts”. Aquest és el sentiment que ha expressat el portaveu de la comunitat musulmana del Baix Camp, Mohamed Said Badaoui, en relació als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils de la setmana passada, en el transcurs d’una entrevista a LANOVA Ràdio, aquest dilluns al matí. Segons Badaoui, els membres de la comunitat musulmana de la ciutat se senten afectats perquè els atemptats “han passat a casa nostra” però també perquè se’ls “estigmatitza com a col·lectiu i com a religió”. Badaoui ha afirmat sentir “impotència” davant dels fets i s’ha solidaritzat amb les víctimes, però també ha lamentat “sentir-se assenyalats amb el dit” després d’uns actes terroristes que fins al moment han representat catorze víctimes mortals.

Pel portaveu de la comunitat, s’haurien de buscar “els factors” pels quals els joves terroristes “arriben a aquest extrem”. Uns factors que, al seu parer, no es poden reduir únicament a l’element religiós. “Per què passen aquestes coses?”, s’ha preguntat, alhora que ha citat elements “econòmics, socials, de pertinença i també religiosos, però no només”, que influirien en uns actes terribles com aquests. “Les primeres víctimes dels atemptats som els musulmans”, ha dit el portaveu.

Sobre les condicions que permetrien evitar en el futur aquest tipus de fets, Badaoui ha dit que “hem de formar grup i treballar tots junts” per fomentar la convivència, una tasca en la qual afirma que la seva associació treballa de forma seriosa des de fa dos anys a la ciutat de Reus. “Sembla que només se’ns dóna veu” quan passen aquests successos, ha lamentat Badaoui, qui ha desgranat una sèrie d’activitats ciutadanes en les quals prenen part i que busquen donar a conèixer la comunitat i participar en les activitats de la societat.

Així mateix, Badaoui ha negat que Reus sigui un focus de radicalització juntament amb Torredembarra, tal com temps enrere va afirmar l’exministre d’Interior, i ha assegurat que tenen relació permanent tant amb els Mossos d’Esquadra com amb la Policia Nacional. Davant de les peticions realitzades pels cossos de seguretat sobre qualsevol matèria, “mai ens hi hem negat”, ha assegurat. En l’actualitat, la comunitat musulmana de Reus aplega al voltant d’uns mil dos-cents creients que assisteixen a l’oració de divendres, a l'única mesquita oficial de Reus.

Per últim, la comunitat musulmana està valorant convocar un acte de rebuig a la plaça del Mercadal, que es realitzaria al llarg d’aquesta setmana.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital comunitat musulmana contra el terrorisme
COMENTARIS (2)

Comentaris

J.A.C.O.  22 d'Agost de 2017

Totalment d'acord!

Els primers i únics afectats, principalment, són els morts, assassinats sense cap raó, les seves families i els milions de persones que no poden entendre ni acceptar aquesta sang innocent. Es pot rebutjar de forma més contundent els fets i oposar-se fermament a l'ús de ideologies inhumanes que han tingut referents històrics anteriors.Crideu amb força el rebuig total.

xavi  22 d'Agost de 2017

Més indignat

Les primeres víctimes els musulmans? Espereu que m'he perdut; Em pensava que les primeres víctimes eren els pobres innocents que caminaven tranquil·lament pel carrer i una colla de degenerats malalts mentals van assassinar sense escrúpols en nom d'un suposat Déu. Potser estic equivocat, és possible, com que tinc prejudicis..... Hauríem de filtrar alguns comentaris que només generen més odi i ràbia..... Senyor representant de la comunitat musulmana, Les primeres i úniques víctimes són els assassinats i les seves famílies. La resta haurem de valorar el grau de responsabilitat que tenim....

Reportatges