Dijous, 25 d'Abril de 2024

Els panellets de sabors clàssics, els preferits dels reusencs

Els consumidors continuen apostant preferentment pels de pinyons i de gema

01 de Novembre de 2017, per Isabel Martínez
  • Safata de panellets a Gelats i torrons Xixona

    Josep Gallofré

  • Obrador de la confiteria Poy

    Isabel Martínez

  • Diverses persones compren panellets a la Confiteria Pedreny

    Isabel Martínez

Pinyons i gema. Malgrat les especialitats novedoses que cada any busquen atraure amb nous sabors, els panellets més clàssics i tradicionals continuen arrossegant a bona part del públic reusenc. Així ho confirmen, almenys, establiments del món de la pastisseria local com la Confiteria Poy (1923), la Casa Padreny (1815) i el Xixona (1885) que els continuen elaborant amb bona recepció per part dels clients, tal i com ha pogut corroborar Reusdigital durant el matí d’aquest dimarts.

“Cada any elaborem algun diferent, el 2016 va ser el de pètals de rosa i enguany ha estat un de fruita de la passió” comenta molt animat el gerent de la Confiteria Poy, Albert Poy Ciurana, quarta generació d’aquest establiment artesà. Una elecció que ha basat en les altes temperatures d’aquesta tardor que fa que el contrast de la fruita de la passió “doni frescor” al paladar d’aquells que el tastin.

Malgrat aquesta innovació annual, Poy confirma que els sabors clàssics són els que tenen més sortida entre els clients. “El cap de setmana ja ha estat animat” assegura mentre destaca la “qualitat” tant del servei com del producte que té una certificació d’especialitat tradicional garantida (ETG) i l’aposta per “la matèria primera de proximitat”. “Des de l’any passat hem notat un augment de l’alegria en les vendes” comenta el gerent de la veterana pastisseria qui no es resisteix a animar, encara més, al consum d’aquesta especialitat típica: “Ens agradaria que la gent disfrutés de la Castanyada i deixés les cabòries dels darrers temps”, assegura. En referència a la competència de les grans superfícies, es mostra segur que els clients “notaran la diferència” i posa l’èmfasi en què els consumidors que aposten pel producte artesà “estan menjant, com a màxim, un panellet del dia abans que fins i tot està més bo que el del dia”. 

“La gent acaba anant als sabors tradicionals” comenta, per la seva banda, Nuria del Cacho Verdú, gerent del Xixona, que esmenta que tan sols elaboren de “pinyons, de gema i sense sucre”. “El punt fort de venda el tindrem dimarts a la tarda” i, fins i tot apunta, “dimecres al matí perquè sempre hi ha gent que els compra a darrera hora aprofitant que assisteix a un dinar”. Tot i que no és un fenomen d’enguany estrictament, del Cacho es mostra perplexa pel fet que a causa de la calor la temporada de gelats no hagi acabat, sigui temporada de panellets i els torrons ja s’estiguin venent, tal i com manen els cànons tradicionals reusencs. “L’obrador el tenim boig” amb una producció tan variada, assegura.

La cua de clients és també un signe d’identificació a la històrica Casa Padreny en què molts reusencs aprofiten per fer les seves compres de panellets. Tot i així, la propietària, Glòria Vicheto, assegura que “les vendes van avall” encara que assegura que el resultat definitiu dependrà de com vagin les vendes durant tota la tarda d’aquest `passat dimarts. De forma similar als altres emblemàtics comerços, Vicheto confirma que els reusencs continuen sent clàssics en les seves eleccions de panellets: gema, pinyons o pinyons cobert de xocolata. “La confitura ha baixat” afirma la propietària d’aquesta doblement centenària pastisseria.    

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

panellets, pastisseries, reus, reusdigital.cat, reus diari digital
panellets, pastisseries, reus, reusdigital.cat, reus diari digital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics