Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Els ponents de TEDxReus exploren el concepte ‘orígens’ en diversos àmbits

Més de 300 persones omplen el Bartrina per participar en la setena edició

17 de Març de 2019, per Redacció
  • Intervenció d'Ignasi Llorente

    Cedida

La setena edició del TEDxReus ha reunit més de 300 persones aquest dissabte a la tarda al Teatre Bartrina. Els assistents a la cita anual amb les idees innovadores han pogut explorar el concepte ‘orígens’, el lema d’aquesta edició, a través de les xerrades dels ponents en camps com l’esport, l’art, la història, el “coaching”, l’empresa, l’aprenentatge i la ciència. L’edició d’enguany ha estat presentada per la periodista i escriptora Anna-Priscila Magriñà.

L'expert en comunicació i les TIC i autor del conte infantil ‘Mai no oblidaré el teu nom’, Ignasi Llorente, ha orientat la sexa xerrada cap a la idea original de la ciència: el dubte, com a actitud, per relacionar-se amb la realitat. 

El periodista i guionista ‘freelance’ i autor del guió del document ‘Les set vides d’Eduard Toda’, Toni Orensanz, ha dibuixat una nova perspectiva sobre els orígens familiars i la seva influència en la identitat personal i en el present de les persones.

L'esportista Agnès Riera i l'exdirectiva de MANGO i gerent de l’Hotel Sport de Falset, Marta Domènech, han centrat les seves xerrades en la seva pròpia experiència professionals, buscant el moment original de les seves trajectòries vitals i professionals.

Magda Barceló, “coach” de lideratge i l’aprenentatge organitzacional, ha compartir amb l’audiència el mètode per respondre a una de les preguntes que les persones intentem respondre sense èxit: perquè som aquí? I Mercè Gisbert, doctora en Ciències de l’Educació i Catedràtica de Tecnologia Educativa, ha exposat els orígens del procés d’aprenentatge i les seves contradiccions amb els sistemes reglats d’ensenyament.

I el doctor en Història de l’Art per la Universitat de Lleida i Conservador del Museu de Lleida, Albert Velasco, ha explicat el sentit original de l’art, entès com el missatge que ens permet entendre el nostre passat i en l nostre present, com una “màquina del temps” que ens permet “palpar el pensament i la vida de les dones i els homes des de la prehistòria fins a l’edat mitjana”.

La formació Agartha de Reus i Barcelona ha posat la vessant musical del TEDxReus 2019. La seva música ha endinsat en un mar de sons originals els 300 assistents amb versions i cançons pròpies amb «origens» mediterranis. Agartha ha interpretat interpretades en diferents llengües i influenciades per diferents estils, com ara el flamenc, la bossa nova, el pop, el jazz i la música d'arrel.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics