Divendres, 18 de Gener de 2019

Ciurana i Llorens, detinguts

Els dos regidors cupaires seran duts davant la jutgessa després d'obviar dues citacions

27 de Desembre de 2017, per Marc Busquets
  • Quadrada, Ciurana i Llorens, envoltats de la gent que els ha donat suport

    Marc Busquets

Els regidors cupaires Oriol Ciurana i Marta Llorens ja han estat detinguts per tal de ser duts davant la jutgessa que els ha de prendre declaració per un suposat delicte d'odi. Aquest dimecres al matí, ambdós s'han presentat a l'Ajuntament i s'han mantingut ferms, tot apuntant que "no reconeixem la justícia espanyola". Hores abans s'havia donat a conèixer que s'ha emès l'ordre per tal que els dos independentistes siguin detinguts i duts davant la jutgessa per declarar per un suposat delicte d'odi després d'haver obviat dues citacions anteriors. Fa tot just uns minuts que la CUP ha confirmat la detenció a través de les xarxes socials, i des de fa uns minuts s'estan desenvolupant una mobilització a la comissaria dels Mossos a la ciutat, on han estat traslladats els regidors. 

'La repressió de l'Estat es mantindrà'

Malgrat el fred i el vent, minuts abans de les 9 del matí han estat no pocs els ciutadans que s'han aplegat a les portes del consistori, amb una nodrida representació dels Avis i àvies per la Llibertat, per donar suport a Ciurana i Llorens. Els dos han agraït el suport dels assistents i han apuntat que "seguirem treballant com sempre, per construir la república. Si volen venir a buscar-nos ja saben on som", han exposat, a l'espera d'una detenció que finalment s'ha efectuat unes tres hores més tard, aproximadament.

En aquest sentit, Ciurana ha subratllat al matí que no sabien quan se'ls detindria, si bé ha precisat que "de ben segur que els Mossos faran bé la seva feina, tal i com es va demostrar per l'1 d'octubre, quan van retirar urnes sense vessar una sola gota de sang". Al seu costat, Llorens ha advertit que "la repressió de l'Estat es mantindrà". 

El futur escenari passa per tant per la detenció dels dos regidors amb la voluntat que es presentin davant la jutgessa del cas. Si tal i com han avançat Ciurana i Llorens no declaren, el probable és que siguin deixats en llibertat amb càrrecs. Fonts judicials han indicat per part seva que la detenció s'ha de produir per tal que siguin duts davant la jutgessa abans de les 9 del matí d'aquest proper dijous. A banda, aquesta ha citat per al divendres a les 10 del matí la regidora cupaire Mariona Quadrada, en aquest cas per haver signat el manifest per tal que la policia espanyola abandonés l'hotel Gaudí.

Recupereu els instants finals de la concentració en suport a Ciurana i Llorens: 

COMENTARIS (2)

Comentaris

Pepito Contreras Gras  28 de Desembre de 2017

Ganxet de Fraga

No s'entenen massa bé les bajanades quan estan mal escrites i amb un excès de faltes d'ortografia que pot ajuntar-se a manca de saber i expressar el que es vol dir. Pot explicar senyor Ganxet Indocumentat quines lleis han desobeït els regidors Llorens i Ciurana ? Per sobre de quines lleis estan aquestes persones segons vostè ? Pel que trameten els seus seus escrits el descendent del sr. Fraga més aviat ho serà vostè que no pas ells. No vulgui dissimular, que se li veu el llautó.

Ganxet  27 de Desembre de 2017

Dons

es el pasa cuan se desobeeixin las lleis. ¿ Es pensaven que ells estan pel damunt?, sinó els agraden que las modifiquin però al Congrés, al Senat i al Parlament, per cert això de que el carre es nostre un tal Fraga, també ho deia, ¿son descendents seus?

Reportatges