Dissabte, 23 de Març de 2019

Els republicans condemnen el comportament de Cs a Reus

10 d'Agost de 2018, per Redacció/ACN
  • Twitter

Després que Cs Reus hagi reivindicat l’acció en un comunicat de premsa, han estat diverses les reaccions republicanes que han denunciat l’actitud del partit unionista respecte a la polèmica desfermada aquest matí a la plaça del Mercadal, quan un grup de simpatitzants de la formació ha arrancat, pels volts de dos quarts de 9 del matí, la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’, ubicada a la façana de l’Ajuntament.

Així, per exemple, quan s’ha anunciat que l’alcalde Pellicer havia col·locat de nou una pancarta en favor dels presos polítics catalans al balcó del consistori, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha afirmat, a través de la xarxa social Twitter: “Gràcies, Alcalde! Contra la intolerància i per la llibertat d’expressió sempre”. Des del Partit Demòcrata de Reus també han manifestat que Cs busca “el trencament de la convivència” i han recordat que durant el matí Pellicer ha rebut amenaces per part dels assaltants.

D’altra banda, el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, ha assegurat que l’espai on es troben còmodes Cs i “els neofeixistes” és el de “la confrontació i la divisió, defugint el debat o els raonaments polítics”. Peris també ha demanat que ningú no caigui “en el somni humit de l’Ulsterització”.

En el capítol de reaccions també s'ha pronunciat VOX Tarragona, qui ha expressat la seva solidaritat i el seu suport als simpatitzants de Ciudadanos que han tret la pancarta, i la seva repulsa a l'equip de govern de Reus per "incomplir la llei".

Reaccions locals

La CUP Reus també ha emès un comunicat en el qual ha manifestat el seu rebuig vers “el nou atac feixista contra els drets polítics i la República Catalana”, i ha demanat a la població que respongui de manera “contundent i compromesa”, des de la no violència, a “l’actuació impune dels feixistes”. Des de la formació anticapitalista també han recordat que “l’alcalde Pellicer era reticent a penjar aquesta pancarta en un inici”.

El regidor de Medi Ambient del consistori, Daniel Rubio, ha exposat la seva versió dels fets que han tingut lloc en una resposta a una piulada feta per aquest mitjà. El representant d'Ara Reus ha revelat que, un cop al Mercadal, en plena discussió entre els veïns, "he estat insultat i he rebut amenaces"

COMENTARIS (0)

Reportatges