Un grup d’establiments de restauració del barri de Santa Anna, de Reus, ha iniciat el procés per a constituir-se com associació. Els objectius de la nova entitat són els de dinamitzar el nucli com a espai important de restauració de la ciutat de Reus, organitzant esdeveniments, així com constituir-se com a interlocutor davant d’institucions i entitats de la ciutat.
Tal com expliquen des de l'associació, la voluntat de l’AER·BSA és "col·laborar i treballar plegats per tal que aquesta zona de Reus, i la ciutat en el seu conjunt, tinguin una oferta competitiva en l’àmbit de la restauració". Carles Juncosa (7 de tu) serà el president; Xavier Mariné (Antull) n'és el vicepresident i Àngels Guitart (Color d'Olor de Poma), secretària. El tresorer és Artur Torres (En la espera te equina), i Magda Bernat (Peggy Sue), Salvador Daroca (3 de 9) i Hèctor Mendoza (Aurum) seran els vocals.
En aquests moments, una gran majoria d’establiments del barri ja són membres fundadors de l’associació. Aquesta comprèn establiments dels carrers de Santa Anna, Vallroquetes, Aleus, Vilar, Rosich, Casals, Galanes, Martí Napolità, Vidre; raval de Santa Anna i la plaça de la Farinera.
L’associació endega un programa que anomenat 'Viu Santa Anna' es basa en oferir els productes gastronòmics dels establiments també al carrer. La primera experiència ja es va fer per les festes del barri, on es va oferir la 'Tapa de Santa Anna'. 'Viu Santa Anna' tindrà tres edicions al llarg de l’any: la Tapa Santa Anna, per les festes de barri al mes de juliol, Tocats pels Bolets, al mes d’octubre, i un altre al voltant de Sant Jordi, a la primavera.
La setmana del 17 al 22 d’octubre d’enguany se celebrarà 'Tocats pels Bolets'. Cada establiment que hi participi tindrà, com a mínim, un plat especial dedicat a aquest producte, que se servirà al llarg de tota la setmana als menús i cartes dels establiments. De cara al cap de setmana (dijous i divendres al vespre i dissabte al migdia i vespre) se servirà una versió d’aquest plat al carrer, on hi haurà taules per poder degustar les creacions dels xefs dels restaurants d’aquesta zona. El preu del plat al carrer serà de 5 euros i anirà acompanyat de cervesa, vi o aigua.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics