Dimecres, 24 d'Abril de 2024

Els reusencs tendeixen a marxar de vacances per Europa i la Mediterrània

Destins com Londres o París han punxat degut als últims esdeveniments

19 d'Agost de 2016, per Clàudia Ruiz
  • Els reusencs eviten anar a ciutats que han patit darrerament el terrorisme

    Clàudia Ruiz

  • Oficina de l'agència reusenca Viatges Alemany

    Clàudia Ruiz

  • Oficina de l'agència reusenca Viatges Mestres

    Clàudia Ruiz

Els reusencs que poden aprofiten l'agost per marxar de vacances. Molts acostumaven a viatjar a zones ben diferents a la nostra cultura, com ara Egipte o Turquia, però la situació actual d’inseguretat ha provocat que hi hagi una predilecció per destins a la costa mediterrània, com ara les Illes Balears, Sardenya o Sicília, però també països del nord d’Europa o, fins i tot, als Estats Units o Canadà. Ara bé, els turistes també eviten les mítiques ciutats com París i Londres, perquè prefereixen viatjar a zones on se senten més segurs.

“Londres estava molt buscat, com també París, però han punxat bastant pels últims atemptats", explica Glòria Mestres, de viatges Mestres, qui afegeix que ara busquen altres destins que fins ara no havien assolit tanta demanda, com són Escandinàvia, Noruega, Suècia o Finlàndia. "Sembla estrany però alguns han demanat també Grècia, pensant que per la situació econòmica amb que es troba el país serà un destí econòmic, però quan ho mirem bé és un destí molt car" comenta Fina Anglès, de Viatges Alemany.

Les estades solen ser d’entre 6 a 12 dies, depenent del destí que escullen i del pressupost al que s’ajusten, que es pot situar als 100 euros per unes nits d’hotels o entre 1.500 i 2.000 euros per viatges més llargs, tant pel destí com per la durada de l’estada. "Generalment si és en avió, ja que hi vas, s'acostuma a anar una setmana, i d’altres que no es poden combinar les vacances se’n va un cap de setmana. Però si que hi ha tendència d’un mínim de 6 o 8 dies", explica Núria Aymemí, d'Halcon Viajes a Reus.

"Les noves tecnologies han canviat el sector en el sentit que qui volia comprar un bitllet d’avió havia d’anar sí o sí a una agència de viatges, ara no perquè amb internet el poden comprar a les 12 de la nit des de casa", comenta Pelai Soronellas, de l'agència Viatges Soronellas. Les teleoperadores són conscients del competidor que suposa internet i altres plataformes webs a l’hora d’organitzar els viatges en un sol click.

Ara bé, després dels problemes que han comportat durant la temporada d’estiu companyies de vol, com ara Vueling, les agències volen demostrar als seus clients que poden estar més tranquils amb una gestió directa de les tramitacions."La gent té molta informació i contrasta, però l’avantatge que té aquí és que si li sorgeix algun problema com en Vueling, nosaltres els fem totes les tramitacions com les reclamacions sense cap cost, amb un respaldo al darrere" comenta Glòria Mestres. 

Alternatives a  una agència

“Un viatge s’organitza un 50% pels viatgers que ja hi han anat i l’altre 50% on et porta la gent del país, que de vegades ja t’ofereixen acompanyar-te o portar-te a casa seva, i majoritàriament en aquests llocs no et portarà una agència. És una altra vivència ben diferent”, argumenta Santi Nogués, un reusenc apassionat per viatjar. Ja ha visitat gran part dels països del tercer món com ara Líbia, Marroc, Mali, índia, Vietnam o diferents països d’Amèrica Llatina i gairebé sempre s’ha encarregat ell mateix de fer les gestions, ja sigui de transport o allotjament.

“El més incòmode de buscar-ho tot és el fet d’estar sempre preguntant, com ara el desplaçament, buscar els busos, saber on es compren els bitllets...”, comenta el viatger. Però el seu secret és contactar amb els ciutadans del país que visita per tal d’aprendre la seva cultura i costums: “per a mi el més important d’un viatge és contactar amb els ciutadans perquè t’ajuda a comprendre tot allò que veuràs”.

Nogués reconeix que les agències també s’adapten als nous temps i cada cop s’especialitzen més, però afegeix que escullen els llocs més significatius i s'acaba per veure moltes coses en molt poc temps: “La gràcia de visitar un país és no fer massa, de vegades és millor asseure’s i veure què fan, com transcorre el dia, parlar amb els ciutadans...”.

Actualment, s’eviten certs destins per ser ‘insegurs’ però Nogués creu que aquest concepte és força relatiu: “Molts viatgers tenen por del què es poden trobar al país de destí. Per exemple, l’Iran és un dels països que tothom hi dubtava i per mi és el que he trobat més segur, tranquil i amable dels que he anat. Hi vaig fer molts amics, probablement hi tornaré”, conclou aquest reusenc viatger.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital Reus Diari Digital agències de viatge
reusdigital Reus Diari Digital agències de viatge

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics